Selecteer een pagina

Inspiratie

Hoeveel kilometers moet je reizen om geïnspireerd te worden?

Geen natuurlijk. Je kan altijd een goed boek vast nemen. (in mijn Goodreads zitten behoorlijk wat inspiratie)

Het zijn 8199 kilometers van Everbeek naar Portland. En alle kilometers waren het waard om World Domination Summit bij te wonen.

Chris Guillebeau is één van de drijvende krachten achter de conferentie.

 

In 2012 bracht Chris zijn boek uit “the 100$ Start-up”. Iedereen kreeg op WDS2012 dat boek cadeau. Wat meer was, iedereen kreeg de laatste dag een enveloppe met daarin 100 dollar. Waar je mee kon doen wat je wou. Zo’n soort conferentie wil WDS zijn.

World Domination Summit: “How to lead a remarkable life in a conventional world.”

De conferentie is gebouwd rond drie peilers: Community, Adventure en Service.

Dit jaar waren er 3000 deelnemers en de conferentie wil elk jaar wat groeien. Niet noodzakelijk in aantal, wel in beleving en informatie. Dat belooft voor volgend jaar.

Buiten de conferenties waren er een aantal Academies die meer dan de moeite waard zijn.

Sylvianne en ik namen deel aan twee academies.

Problogger

Een ganse dag over bloggen met Darren Rowse en Chris Garrett en vrienden. Fijn concept, een 8-tal sprekers die 20 minuten een soort keynote hadden en daarna met een aantal onder hen een Q&A over het net besproken onderwerp.

Tuurlijk was er een heleboel te leren over bloggen. Op ExtraTijd echter hebben we het over productiviteit en effectiviteit en dat zal ook zo blijven. Na de zomer komt er wel een extra initiatief over ondernemen waarvan bloggen een onderdeel zal uitmaken.

Een greep uit de zaken die niet alleen bij bloggen belangrijk zijn, maar evengoed helpen om productiever en effectiever te worden.

Write drunk, edit sober  (Chris Garret)

Mix geen zaken waarvoor je beter in een verschillende “frame of mind” bent. Schrijven en editeren is zo’n mooi voorbeeld. Schrijf eerst je hoofd leeg en ga daarna pas editeren. Je kwaliteit gaat omhoog  en de tijd die je nodig hebt gaat naar beneden.

Denken en doen is een ander voorbeeld uit de praktijk van Master Your Todo list. Organiseer je werk en ga het daarna doen. Je bedenkt en prioritiseert eerst en daarna ga je pas doen.

If I’m not getting good ideas, I’m not offline enough (Tsh Oxenreider)

Voor alles is er een tijd. En er is een tijd voor alles. Periodes van actie afwisselen met rust is belangrijk. Het gebrek aan  goede ideeën van Tsh zijn haar bruine M&M’s. Mooi om te merken dat de meeste professionele bloggers superproductieve ondernemers zijn.

Can you afford not to outsource? (Chris Ducker)

Outsourcen of delegeren. Wat is het verschil? Weinig, 99% gelijk. Hoe kan je belangrijk werk doen als je alles doet? Als alles belangrijk is, is meteen ook niks belangrijk.

De meeste mensen die ik tegenkom (en ik kom mezelf nogal veel tegen) delegeren veel te weinig. Het dringende vervangt het belangrijke. En op een bepaald moment wordt het belangrijke het dringende en dan wordt het moeilijk om te gaan delegeren of outsourcen.

Outsourcen is een manier om je capaciteit te vergroten. Of de load op je bordje te verkleinen. Om meer uren in je dag te hebben om belangrijke dingen te doen.

If it is not easy, it’s the universes way of saying, it is not for everybody (Pat Flynn)

Sommige zaken zijn moeilijk. Mijn gedrag veranderen, is niet makkelijk. En dat is zo voor vele mensen. Deelnemers aan workshops hebben steeds deze vraag. Hoe krijg ik meer discipline? Alsof meer discipline hebben het makkelijker zal maken. En toch slagen een aantal deelnemers er wel in om gedrag te veranderen. Consistent gedrag lijkt op discipline. Het is niet voor iedereen. I accept that. Maar ik kies er wel voor dat het voor mij is. Je wil toch niet iedereen zijn.

People ask Google questions that they are to afraid to ask their friends (Darren Rowse)

Wat zijn de vragen die je wil stellen over productiviteit en effectiviteit. Stuur ze op naar dit adres. Ik wil heel graag helpen om een aantal van je vragen te beantwoorden.

Revolution U

Kan je de principes uit een revolutie gebruiken om producten of ideeën te lanceren? Jonathan Fields.

Nogal om drie reden een moeilijke sessie.

  1. Het was iets anders dan ik verwacht had
  2. Het ging behoorlijk snel (ik heb 204 foto’s van de sessie die twee uur duurde = 202 slides, de andere twee zijn selfies)
  3. Omswitchen naar productiviteit is een uitdaging

Een aantal punten uit de workshop resoneerden behoorlijk hard. De vragen in vet zijn de vragen die Jonathan stelde.

Is pijn of droom beter om gedrag te veranderen?
Pijn blijkt de sterkste motivator te zijn om ander gedrag te stellen. Wat is jouw pijn wat betreft effectiviteit of persoonlijke productiviteit?

Het wordt nog sterker wanneer het een gedeelde pijn is. Wie zijn je compagnons die dezelfde pijn hebben? Zoek een buddy. Je helpt jezelf en de andere(n) om meer acties te doen.

Wie is je dictator?
In revoluties is er altijd een regime of een persoon die de kop van Jut is. Wie of wat is je dictator bij persoonlijke efficiëntie? Zijn dat de series die je obsessief bekijkt, is dat  instagram dat je ‘s morgens als eerste bekijkt of is het een emailbeest dat je leven dicteert?

Je hoeft de dictator niet altijd omver te werpen. Hij mag alleen je leven niet dicteren.

Vind of maak een bepalend moment.
Elke revolutie heeft zijn bepalend moment. Het moment waarop alles in een stroomversnelling komt.

Wat is het moment voor jou wanneer je effectiviteitsreis begon?

De kennis uit de andere keynotes zullen verschijnen als kleine blogpost alleen op extratijd. Je kan al een voorproefje lezen op de site van mijn maatje Cyriel.

Pin It on Pinterest

Share This