Selecteer een pagina

Je bent artikels gewoon op extratijd met tips om meer controle te krijgen over je Tijd, Energie en Aandacht. Ik schreef nog weinig over Geld. Geld start met de vierde letter in ons T.E.A.M™ -model in de Engelse taal (Ja, we hebben internationale ambities).

Dit stukje is wat meer persoonlijk dan de andere artikels. Deze soort artikels zullen je meer een kijk geven in mijn hoofd. Misschien schrijf ik er wel meer van.

Onze Bulletproof Coaching certificatie startte op 2 juli in London.

Op 1 juli hadden zowel Sylvianne als ik nog een opdracht. Sylvianne bij de Colruyt Group Academy: een workshop over Quinoa te Grimbergen. Ik had een halve dag coaching van een ondernemer. Op het laatste moment krijg ik van die klant ExtraTijd. Hij wou zijn coaching verplaatsen.

Geen erg.

Dat maakte het vertrek naar London in de namiddag makkelijker. Ik kon onmiddellijk mee met Sylvianne in plaats van ‘s middags de trein naar Brussel – Zuid te nemen en in het station af te spreken.

Gelukkig had Sylvianne een workshop in Grimbergen. Anders waren we in Lille vertrokken naar London.

Het kost minder tijd en geld (trein en parking) voor ons om naar London te gaan vanuit Lille dan vanuit Brussel. Alleen op 1 juli speelden de Belgen tegen Wales in London. Toen we tickets bestelden wisten we nog niet dat de Rode Duivels de kwartfinales gingen halen. We zijn thuis normaal niet zo met voetbal bezig.

Maar er zijn van die dagen dat het allemaal meevalt.

Extra Capaciteit = dank je wel

Mijn week loopt van zondag tot vrijdag. Wanneer je een halve dag extra capaciteit krijgt is je actielijst voor de lopende week dus zeker leeg. Terwijl Sylvianne haar workshop geeft, werk ik mijn actielijstje leeg. Halverwege de voormiddag was het “Done”. De actielijst leeg en nog tijd over die week.

Rond vier uur hadden we onze trein naar London. Een deel van de treinreis had ik ingerekend als capaciteit voor deze week. Er was veel extra tijd op vrijdag om bij te lezen. Ik gebruik OneNote als mijn stockageplaats voor de artikels die ik ergens (Via Feedly) vond en nog wil lezen. Tegen het tijdstip dat we in St Pancras aankomen is mijn leeslijst gevoelig geminderd.

De Underground in, wat aankopen doen, naar het hotel, iets eten en dan wil Sylvianne de match zien. In een Londense pub met Engelsen naar België-Wales kijken, is best spannend. Wat ik bijzonder vind bij ons thuis is dat niemand echt geïnteresseerd is in voetbal, maar dat de interesse in de Rode Duivels ook bij ons thuis serieus gestegen is.

Maar we waren niet in London voor de voetbal, maar voor de start van onze certificatie van Bulletproof.

Bulletproof coaching

Mijn verwachtingen voor de certificatie training zijn hoog gespannen. Ik beschouw het als de volgende stap in meester worden van mijn todo-lijst.

We zijn met een zeventigtal afgezakt naar London. Een aantal deelnemers kwamen van behoorlijk ver: Dubai, Australië, Los Angeles, Spanje, Oostenrijk, Scandinavië. Met vier deelnemers (Hé Kasper en Sofi) uit België maken we een groot percentage uit van de deelnemers.

En tuurlijk start de dag met Bulletproof Coffee.

Onze tweedaagse wordt begeleid door Dr Mark Atkinson.

Ik kende Mark van de Bulletproof podcast van Dave Asprey. Af en toe doet hij een Q&A samen met Dave. Het lijkt me interessante en capabele man. Hij schreef meerdere boeken waarvan we er één “moesten” lezen voor de workshop. True Happiness. Ik vond het niet het beste boek dat ik gelezen heb. Een beetje te fluffy naar mijn goesting.

De eerste dag is er heel veel nadruk op meer leven vanuit je hart.

Volgens Marc moet je minder met je hoofd denken maar meer met je hart. Ik vind het nogal zweverig en ik begin mijn twijfels te hebben over het programma. Wanneer programma’s te zweverig beginnen te worden, begin ik af te haken. Gebruik je woorden als “je moet in je kracht staan” of  “dat is op mijn pad gekomen” en ik krijg kriebels. Ik ben – denk ik –  wel geinteresseerd in spiritualiteit maar niet in het zweverig gedoe.

In het Enneagram ben ik een vijf en dat is één van de hoofdtypes (er zijn ook hart en buiktypes). Maar ik wijk af.

Gedurende de eerste dag wordt mijn spirituele allergie serieus bespeeld.

De afsluit Q&A-sessie met Dave Asprey maakt veel goed. Dave heeft een expertise die (expertise is iets waar ik veel bewondering voor hem) enorm hoog is op gebied van voedsel, biohacking, anti-aging en technologie.

Oef

De volgende dag wordt de nadruk op leven van uit je hart genuanceerd door Dr Marc. Hij zegt dat het belangrijk is om te kunnen switchen tussen hoofd, hart en buik wanneer het nodig is. Iemand die alleen maar vanuit zijn hart leeft, schiet alle kanten op.

Dit voelt (Heeu?) veel juister aan voor mij. Ik wil de middelen die ik heb, wel veel beter gebruiken. Maar ik wil het middel dat ik goed gebruik niet overboord gooien.

De volledige certificatie training is opgebouwd uit 4 stappen en loopt gedurende 9 maand grotendeels online.

1. Het minimaliseren van kryptonite en het maximaliseren van je superpowers.

Een van de uitspraken die blijft nazinderen is “Kryptonite trumps Superpowers”.

Je kunt hieronder een excel downloaden van mogelijke Kryptonite.

2. Leven vanuit het nu.

Wat ook het doel is van Master Your Todo list.

3. Een aanpak om je volledige potentieel te vergroten.

 • lichaam
 • brein
 • energie

4. Een stappenplan voor grootse prestaties

 • Fysiek: energie, bulletproof eetpatroon, zelfzorg en supplementen
 • Emotioneel: coherentie, emotionele intelligentie, veerkracht en stressvermindering en relaties
 • Spiritueel: oefening, aanwezigheid, loslaten levensdoel
 • Mentaal: helderheid, focus, aandacht, mindset en  productiviteit

Ik ben nieuwsgierig en skeptisch naar het vervolg. Ik houd je op de hoogte.

action
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
Wil je meer weten over Bulletproof stuur me gerust een mailtje of voeg je vraag toe aan de comments

 

Pin It on Pinterest

Share This