Selecteer een pagina

Is Jodha gek geworden?

Een keukentoestel op een site over persoonlijke efficiëntie is dat wel logisch?

Meer productiviteit is ook dezelfde ‘output’ met minder van je beperkte middelen.

Stel je eens voor dat je tien minuten per dag wint in je keuken. Stel je eens voor dat je een aantal van de machines in je keuken kan vervangen door één toestel.

Zo’n toestel is de Thermomix ®. Ik noem het thuis ons supermachine. Dat is een van de beste life hacks die we het voorbije twee jaar hebben aangeschaft.

En zeggen dat ik maandenlang tegengas heb gegeven toen Sylvianne goesting had om de Thermomix te kopen. Ik vind dat we teveel toestellen in huis hebben die we te weinig gebruiken. Die slowjuicer die een pak centen gekost heeft, staat stof te verzamelen in de kelder.

Ik heb het zo gehad met toestellen die beloven om je tijd, geld te besparen en die je dan zo weinig gebruikt zodat het twintig jaar duurt vooraleer je het toestel hebt terugverdiend. Ik ben ondertussen fan van onze Thermomix.

Sylvianne gebruikt het toestel alle dagen. Ik gebruik het zelf ook regelmatig, maar (nog) niet alle dagen. Ik vind het technisch een prachtig toestel. Dat is natuurlijk geen rationel reden om het in je keuken te halen.

Het onderstaande is een pagina van de Keukenrevolutie de site van Sylvianne.

De Thermomix ® past perfect binnen de filosofie van Keukenrevolutie en ExtraTijd: snel en doeltreffend, gezonde maaltijden op tafel zetten voor de ganse familie. Hij verschilt van alle andere keukentoestellen in die zin dat je hem dagelijks zal gebruiken om tijd en geld te besparen. Omdat hij zo makkelijk in gebruik is en zonder moeite af te wassen, zal je al snel niet meer zonder kunnen.

Twaalf in één

full option
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
De Thermomix ® is een multifunctioneel keukentoestel dat maar liefst 12 functies in 1 toestel combineert. Thermomix ® van Vorwerk is een uniek all-in-one keuken apparaat dat de manier waarop je kookt zal veranderen en bovendien tijd en moeite zal besparen. Dankzij de nieuwste techniek verenigt uw Thermomix de gewone eetcultuur met het comfort van de digitale levenswijze.
Thermomix ® combineert twaalf toestellen in één met functies die onder meer wegen, mengen, hakken, malen, kneden, mengen, stomen, koken, het verslaan, nauwkeurige verwarming, roeren en emulgeren.

De focus van Keukenrevolutie ligt op gezonde maaltijden voor het ganse gezin. In heel veel gezinnen is een echter enorme tijdsdruk. Je loopt de ganse dag van hot naar her en ’s avonds nog zelf koken is er dikwijls teveel aan. De Thermomix ® is dan een handige oplossing. Het toestel laat je toe een volledige maaltijd te maken en hij roert zelf en houdt de temperatuur bij, waardoor jij weer andere dingen kan doen, die nog moeten gedaan worden. Dat vinden wij al een zeer goeie reden om met de Thermomix te werken.

Heb jij te weinig tijd om zelf te koken?

Te weinig tijd is de belangrijkste reden waarom mensen niet zelf koken. Iedereen heeft het druk. Of je nu grote, kleine kinderen of geen kinderen hebt, een partner hebt, alleenstaand bent of een kroostrijk gezin hebt. Dat maakt allemaal niet zoveel uit. Het leven is druk. Voor iedereen. Elk huisje heeft immers zijn eigen kruisje.
Te weinig tijd is de reden dat zogenaamd ‘convenience’ food zo populair is. Gemaksvoedsel varieert van zakjes gewassen sla tot volledige kant-en-klaar maaltijden. Jammer genoeg dragen al deze producten bij aan een eerder ongezonde dan wel gezonde levensstijl, met tal van problemen tot gevolg.

Met de Thermomix ® maak je in slechts 30 minuten een volledige, uitgebalanceerde gezonde maaltijd. Hij neemt alle routinewerk van je over en houdt niet alleen de tijd, maar ook de temperatuur in de gaten. Zo hou jij meer tijd over voor de aangename dingen van het leven en kan je toch genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd.

Vind jij van jezelf dat je niet goed kan koken?

full screen
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
Een tweede reden waarom mensen steeds minder koken is dat ze het nergens meer leren. Waar heb jij leren koken? Leer jij je kinderen nog koken?

Heel veel mensen op mijn workshops vinden van zichzelf dat ze niet goed kunnen koken. Dat zorgt er voor dat koken stress oplevert, dat ze niet graag en zo min mogelijk proberen te koken. Dat is jammer, want zelf koken is één van de belangrijkste stappen naar een gezonde keuken.

Met de Thermomix ® is dit probleem opgelost. De nieuwe Thermomix ® brengt de keuken in het digitale tijdperk met een mooi kleur touchscreen display. U kunt op het scherm instructies volgen met behulp van de slimme Recept Chip, die wordt versterkt door de Begeleide Cooking functie.

Deze innovatie zorgt voor gegarandeerd succes en neemt je stap voor stap door de recepten op het scherm. De recepten zijn op maat gemaakt om perfect te werken met het apparaat – alles wat je hoeft te doen is het toevoegen van de ingrediënten en uw Thermomix ® zal de temperatuur en de timing voor u instellen.
Het is een eenvoudig en snel alternatief dat de mogelijkheid biedt om ook volledig handmatig te bedienen en u uw weg te laten koken.
En ondanks zo veel opties en mogelijkheden, maken een intuïtieve interface en touchscreen het allemaal zo moeiteloos en gemakkelijk te controleren. Met één scherm en een keuzeknop, kan je het allemaal doen. Eenvoud is opnieuw uitgevonden.

De Thermomix ® met bijgeleverde chip gidst je stap voor stap door tientallen makkelijke en gezonde gerechten. Zo maak je niet alleen lekkere maaltijden, maar leer je ook zonder stress koken.

Vind jij gezond duur?

Het klopt dat natuurlijke en gezonde voeding vaak duurder kost dan industrieel geproduceerde maaltijden. Maar hoe komt dat, denk je?
Als je een voorverpakte lasagne kan kopen voor 3€, hoe hoog schat je de kans dat er kwalitatieve producten inzit. Zelf de groenten, de pasta en het vlees kopen, kost je gegarandeerd meer. Dat zegt veel, vind ik, over  de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten.

Tegelijkertijd kost heel wat ‘populaire’ en ‘gemarketeerde’ voeding stukken van mensen. Of je het nu hebt over confituur, choco, tomatensaus of yoghurt. Allemaal kosten ze veel meer geld, dan wanneer je ze zelf zou klaarmaken.

Of misschien koop jij je kant-en-klaar maaltijden wel bij een kwaliteitstraiteur? Dan is het prijskaartje er ook niet naast.

Met de Thermomix ®, maak je al dit voedsel aan veel hogere kwaliteit en vaak dus veel goedkoper (tenzij je een pizza van 1€ koopt). Hoewel het toestel op zich best prijzig is (1.100 €, btw incl.), heb je het na 1 jaar al volledig terugverdiend. Dat verklaart meteen ook het succes van dit toestel in oa Spanje, waar bijna elk gezin er één heeft, ondanks de crisis.

Met Thermomix ® maak ik regelmatig: quinoa- en kikkererwtenbloem, kokosbloesem bloem suiker, chocopasta en pindakaas, verse amandelmelk, hummus, puur fruitijs… allemaal aan een fractie van de winkelprijs.

Ben jij een echte keukenprins(es)?

Misschien kook jij wel ongelooflijk graag en veel. Geen uitdaging is je teveel en ook moeilijke en technisch ingewikkelde gerechten ga je niet uit de weg.

Ik herken dat. En dat is meteen ook één van de hoofdredenen dat ik ooit een Thermomix ® wou. Ik maak er de meest fluweelzachte soepen en purees mee. Ik hak noten tot heerlijke en gezonde notenpasta’s, draai glutenvrij deeg, … Bovendien is mijn Thermomix ® een extra paar handen in de keuken, wanneer ik bezoek heb. Hij maakt eigenhandig bearnaise, hollandaise of sabayon. Dat kan ik ondertussen ook wel zelf, maar als er 10 man komt eten, en ik wil nog allerlei andere dingen klaarmaken, dan laat ik mijn Thermomix ® het werk doen.

Het beste argument (als dat nodig is) om hobbykoks te overtuigen is dat de Thermomix ® in alle kookscholen, in alle toprestaurants en bij heel wat andere hobbykoks een vaste plaats heeft verworven. Let maar eens op in restaurants en tijdens kookprogramma’s hoe vaak er een Thermomix ® aanwezig is.

De Thermomix ® zorgt er voor dat geen enkel gerecht onmogelijk is.

Wat kan de Thermomix ® allemaal?

Wanneer je een Thermomix ® in huis haalt, spaar je een hoop andere toestellen uit. Hij combineert immers 12 functies.

Opkloppen

Luchtig, los en licht – romige desserts zoals chocolademousse zijn een droom. Met de klopper / vlinder wordt eiwit of room hard geslagen of worden massa’s luchtig gemengd. Ook melk voor cappuccino, soepen en sauzen schuimt de Thermomix op.

Roeren

In de keuken staan en continu in de potten spatelen, deze tijden zijn voorbij. Met de functie sudderen
wordt zoals met de hand geroerd. Zelfs delicate gerechten zoals spaghetti roert / kookt de Thermomix helemaal voorzichtig, vooral als men de sudderfunctie gaat combineren met de linksdraaifunctie.

Mixen

Fruitige smoothies, sorbets, roomijs of cocktails – naar wens met gecrusht ijs – zijn in de Thermomix in een handomdraai gemixt.

Mengen

Dressings, dips, yoghurtmassa’s en zoveel meer: u mengt uw geliefde bestanddelen in de gewenste snelheid.

Wegen

Wegen en bijwegen van ingrediënten zonder overgieten, dit spaart tijd en plaats.

Emulgeren

U bereidt mayonaise, aïoli of saladedressings met de bestanddelen en kruiden zoals u zelf wenst, helemaal naar uw smaak.

Hakken

Chocolade, suiker, noten, uien, knoflook, parmezaan, kruiden, fruit en groenten – de Thermomix verkleint alle levensmiddelen in de grootte of de fijnheid die u zelf wenst. Bijvoorbeeld rauwkost of deeg voor aardappelpannenkoekjes (röstis) zijn in seconden klaar.

Malen

Alle graanvariëteiten, maar ook olieachtige zaden zoals noten of sesam kunt u in de Thermomix grof of fijn malen. Deeg uit vers gemalen (graan) korrels is voedselrijk en gezond.

Stomen

Vitamine – en voedselrijk eten en vetarm genieten. Combineer naar wens de Varoma, de Varoma inlegtray en het kookmandje, om ‘all-in-one’ gerechten en verse producten klaar te maken: vlees of vis met groenten of aardappelen, daarbij een lekkere saus worden in de Thermomix moeiteloos gemaakt. Stomen is een hedendaagse bereidingsmanier, waarbij je snel en gemakkelijk een geheel gezonde menu op de tafel brengt.

Kneden

Gistdeeg, biscuitdeeg, kruimeldeeg, chouxdeeg … de Thermomix kneedt alle degen voor patisserie, pizza, quiche en brood. Met de deegstand kneedt de Thermomix zelfs moeiteloos de meest zware
deegsoorten.

Koken

Gestoofde producten, soepen, groenten als bijgerecht, rijst, pudding, eieren – de Thermomix kookt alles voor je. Je kiest de tijd, de temperatuur en de snelheid, de rest doet de Thermomix.

Warmen

Altijd de juiste temperatuur, van 37°C tot 120°C. Niets loopt over, niets brandt aan. De elektronische voeler behoudt precies de door u gekozen temperatuur. Zo kunnen bijvoorbeeld rijstpap of bainmarie gerechten zoals hollandaise saus of sabayon niet mislukken.

De Thermomix in actie

Liever live?

Wil je de Thermomix wel eens live in actie zien. Dat kan! Stuur Sylvianne een mailtje en ze (of ik) kom het bij jou thuis demonstreren.

Nodig gerust ook een paar vrienden uit, die dit super toestel ook wel eens in actie willen zien, dan maken we er samen een gezellige gezonde kooksessie van.

Waar kopen?

Thermomix wordt enkel verkocht via directe verkoop en is niet verkrijgbaar in winkels of warenhuizen.
Om de werking van de Thermomix te zien komen wij graag bij je thuis een demo geven voor jou persoonlijk of voor jouw familie en vrienden. 3 koppels is ideaal. Wij maken een 6-tal gerechten klaar en de demo duurt ongeveer 2,5 uur. De demo is gratis, het enige wat wij vragen is dat je de ingrediënten aankoopt.
Deze demo is uiteraard volledig vrijblijvend, je hebt geen enkele aankoopverplichting.

 

Pin It on Pinterest

Share This