Selecteer een pagina

Wat anderen zeggen

Wat onze klanten over ons vertellen.

Ps. Bij een refresh van de pagina krijg je een andere greep uit onze referals

Gevulde lijstjes en een lege inbox

Agna Francis Head of Material Development Datwyler Sealing Solutions november 11, 2015

De cursus afgelopen woensdag was super! Heel inspirerend gegeven. Mijn inbox is ondertussen LEEG en mijn @ lijstjes gevuld.

Geen voorstander van cursussen

Paulina Leroy Productmanager Ecolution, Scania Nederland BV oktober 29, 2015

Normaal ben ik geen voorstander van cursussen, maar deze was zeer goed toepasbaar. Heb de ochtend doorgewerkt om de Inbox om te zetten naar Taken, maar het is gelukt! Als resultaat dus een lege inbox. Zal nog een aantal principes goed moeten begrijpen en doorvoeren, maar het begin is er. Veel succes in je verdere opdrachten en hopen dat we dit kunnen volhouden.

Praktische, direct toepasbare tips

Philippe Vrancken Directeur Bouw bij Kumpen sa november 11, 2015

Alvast bedankt voor de interessante toelichting “master your to do list” van vorige week bij ie-net.

praktische tips die dadelijk in praktijk kunnen gezet worden.

de “@wachten-op” is alvast aangemaakt en in gebruik 🙂

outlook blijft echter worstelen.

Tijdperk MYT geboren

Kenny Steyaert Project Engineer Electricity & Instrumentation Indaver nv november 11, 2015

Tijdens de opleiding MYT (Master your todo list) op 6 november bij Indaver had je vermeld dat je graag feedback krijgt over de sessie.
Wel, nu ik op het einde van de week wat tijd over heb, is het de ideale moment daarvoor.
Ik zal beginnen bij het begin, de dag na die sessie van 6/11/12 ben ik onmiddellijk aan de slag gegaan.
Nl.: Mind dump en het opzetten van  WO-lijst, A-lijst, Master-lijst en I-lijst.
Vervolgens de mailbox opkuisen/organiseren, : acties aan koppelen, WO, projecten.
Van dit resultaat was ik enorm verbaasd, vooral over het feit dat er redelijk wat mensen op WO stonden, waarvan ik het eigenlijk niet meer wist.
Alsook van welke actie ik nog te doen had, welke eigenlijk niet veel tijd in beslag namen.
Vanaf toen was voor mij het tijdperk MYT geboren.
Na het goed schikken van de lijsten, vooral Acties vs Projecten, was mijn totaal overzicht ineens veel duidelijker.
Daarna ben ik begonnen met de weekly reviews, om de lijsten up to date houden, en de acties te koppelen daar waar nodig (vooral het achter de veren zitten van mensen op de WO-lijst), en ook nog op de verschillende projecten progress te boeken. (hier durfde het in het verleden wel is mis lopen, vb. door te hard gefocust te zijn op 1 project)
Tijdens deze weken ben ik ook met outlook wat beginnen experimenteren, regels toevoegen, Taken visualiseren in kleur, …
Omdat dit op het werk zo vlot verliep, maar ik toch werk <-> privé gescheiden wilde houden, heb ik dit ook voor mijn privé op poten gezet (Gmail).
Wat mij vooral opviel is dat hier de incubatielijst snel groot was en daardoor al is opgesplitst.
Maar ook hier was de actielijst met kleine dingen zo groot, dat ik dacht: pfff…! Ik had mij dan tijdens het kerstverlof voorgenomen om deze allemaal op te lossen, en tot mijn grote verbazing was dit op 2à3 dagen opgelost!
Waardoor het bij echt wel doordrong, dat dit met het MYT systeem nooit zo hoog oploopt.
Dus ook privé werkt dit nu perfect voor mij, heb nu veel minder actiepunten, en het geheel is veel overzichtelijker.
Ik heb zelfs mijn vrouw overtuigd om dit mee te doen, en zij begint er nu ook de voordelen van in te zien.
Wat zijn voor mij de voordelen?
Overzicht houden over het geheel (alle projecten)
Progress boeken op alle projecten, hoe klein deze ook mag zijn (en niet alleen het laaste)
Door echte acties te koppelen op de A-lijst, doe ik dit ook vlugger
Kleine dingen slepen geen weken maar aan met de A-lijst: vb vervangen van een kapotte lamp, kader ophangen, …
Weten op welke informatie ik wacht (WO)
Lege inbox!
Voor mij persoonlijk een heel belangrijke: EEN LEEG HOOFD! (door alles op te schrijven of naar jezelf te mailen, eigenlijk als ik eraan terug denk, hoe dikwijls ik vroeger hetzelfde idee had, of dacht dat moet ik nog doen …)
Conclusie:
Ikzelf ben zeer blij dat ik deze workshop gevolgd heb, ik heb nu echt het gevoel alles zowel werk als privé onder controle/overzicht te hebben.
Met vriendelijke groeten,
Kenny

default image

MYT- implementatie verloopt goed

Koen Placlet Stafmedewerker Financien en Begroting, WSE Vlaanderen oktober 29, 2015

Toch even meegeven dat de MYT implementatie voor mij goed verloopt. Niet altijd makkelijk vanwege het hoge aandeel ad hoc taken en dus moet ik er goed op letten om het wekelijkse feedback-feed forward moment goed vast te houden. Maar bovenal helpt deze werkmethode mij heel goed om overzicht te houden over al wat er ‘op mijn bord ligt’ en dat allemaal te beheren in behapbare onderdelen. Dat waren precies de voornaamste dingen die ik wou verwerven door aan de cursus deel te nemen. Ik ben dus heel tevreden dat ik dat gedaan heb 🙂

Praktische, bruikbare tools en tips

Michael Leliaert Account Manager Alliacta november 11, 2015

Ik was al even aan de slag met de GTD methode van David Allen; maar ik miste enkele praktische, bruikbare tools & tips om dit systeem correct toe te passen. Verder werkte het systeem ook niet helemaal voor mij persoonlijk, maar door de aanpassingen die Johan aanbracht, verwacht ik een veel hogere slaagkans. Dit geeft me opnieuw goede moed om mijn todo lijsten terug op orde te krijgen, met als doelstelling een leeg hoofd, het correct ordenen van prioriteiten en het veranderen van reactief naar proactief handelen. De workshop beperkt zich niet tot het uitleggen van een methode, maar behandelt verschillende aspecten van focus management op een interactieve manier.

Revolutie in mijn aanpak

Kurt Mortier Pre Sales Engineer at Elster EnergyICT april 10, 2016

Ik volg Johan nu al een aantal jaar via zijn extratijd blogs die heel wat interessante tips en ideeën bevatten  en had al een eerste workshop gevolgd, toegespitst op de Getting Things Done methodologie van David Allen. Toch had ik nog steeds problemen om met regelmaat alles te reviewen en waren mijn volgende acties  niet altijd erg duidelijk en overzichtelijk.

Een herfrissing leek me zeker aangewezen en de Master Your To Do workshop was een ideale gelegenheid om mijn focus te hernieuwen. Deze aanpak verschilt van GTD met een invulling van de Ideale Week en de Masterlijst om de korte termijn acties binnen één week in te vullen en af te handelen.

Dit bracht een nieuwe revolutie in mijn manier van aanpak en is zeker een aanrader voor iedereen die worstelt met schijnbaar oneindige todo lijstjes.

Bulletproof coaching

Jef Schrauwen Zaakvoerder Atelier Schrauwen september 22, 2017

Eind 2015 volgde ik de opleiding Master Your Todo List van Extra Tijd.

Na het overwinnen van de eerste weerstand ging het opzetten van de lijsten vrij vlot. Maar het implementeren van het systeem in mijn dagelijks werken ging iets minder snel.

Door één op één gecoacht te worden door Johan ging dit vlotter, enerzijds door het persoonlijke advies en anderzijds door de opvolging die er elke twee weken was. Het voelde op een bepaalde manier als huiswerk maken tegen de volgende sessie en dit gaf mij genoeg motivatie om door te bijten en mijn systeem op punt te zetten.

default image

Per week een volle dag Extra Tijd

Hans Vanstechelman Project Manager North Sea Boating november 11, 2015

Ik ging een training volgen. In productiviteit. Nu vond ik mezelf eigenlijk wel al niet onverdienstelijk productief. Ik krijg dingen gedaan, vond ik.
Maar ik had behoefte aan rust in m’n hoofd. Aan me goed voelen wanneer ik eens iets ‘niet’ doe.
Ik kwam met de instelling geen gemakkelijke klant te zijn. Ik heb een hekel aan jargon, aan dure woorden en vooral aan monologen en geestdodende presentaties. Bovendien ben ik veeleisend en te ongeduldig om lang op resultaten te wachten. Ik verwachtte direct resultaat! Het is toch een cursus productiviteit en time-management, niet?
Het was dus heel verfrissend om door Johan geconfronteerd te worden met alle mogelijkheden voor verbetering. Dat je niet noodzakelijk in stressmodus moet zijn om snel goede resultaten te boeken. Hij daagt je uit, trekt aan je gewoontes en stelt confronterende vragen.
En plus, hij is ‘as no-nonsense as they come’. Net wat ik nodig had!
Johan leerde me dat het ook anders kan. Dat je begraven kan zijn in het werk en toch ‘in controle’ kan zijn en tegelijkertijd volledig rustig in je hoofd. Door hem kreeg ik op zeer korte termijn grip op mijn to do’s en werd ik stressbestendig in het kwadraat. Johan leert je hoe je met enkele eenvoudige veranderingen in je gedrag op de meest effectieve en efficiënte manier kan omgaan met je beperkte tijd en aandacht. Hoe je stap voor stap tot een systeem kan geraken dat alles aankan.
Ik leerde efficiënter omgaan met input en hoe ik voor mezelf een overzicht kan bewaren. Johan’s oefeningen waren concreet en duidelijk. De workshop was een ware eye-opener. Soms confronterend, maar door Johan’s gevoel voor humor meestal bijzonder plezierig. Ik ging de deur uit met iets tastbaar: een hoop verwerkte todo’s en een heerlijk gevoel van rust in mijn hoofd.
Je boekt ook direct resultaat, doordat je tijdens de workshop je eigen materiaal gebruikt. Dat maakt het lekker persoonlijk en je hebt dus sowieso toegevoegde waarde! Verder kreeg ik ook een heleboel concrete handvaten om er verder in te vliegen en om verder te werken aan meer controle en overzicht in mijn leven. Ik kan gerust stellen dat het me per week een volle dag tijd bespaart!
Het mooiste van alles: Ik neem mijn werk nooit meer mee naar huis. Nooit. En dat bespaart pas eindeloos veel tijd!

Wijze lessen van Jodha’s opa

Marjon Van Erp-Kemps Telefonische acquisitie l Helpende Hand l Coach maart 9, 2016

Johan, je hebt me geïnspireerd, ik ben je handleiding aan het lezen en krijg vandaag inzicht in de tijd die ik aan het netwerk spendeer.

1e stapjes ….

En wat een wijze lessen van je opa, hadden van mijn vader kunnen zijn!

default image

Instant tevredenheid

Bastiaan Deschuttere Asset Manager, Prayon NV november 11, 2015

Dankjewel voor de interessante opleiding. Het was zeer praktisch en ik pas al enkele van de geleerde zaken toe. Het geeft instant tevredenheid.

Duidelijke en concrete structuur

Kristof DEPREITERE Tuincentrum Depreitere bvba december 11, 2015

Johan leerde me in 1 dag een duidelijke en concrete structuur op te zetten om mijn To Do’s te organiseren. GTD in de praktijk, onmiddellijk bruikbaar !

Thx Johan !!

default image

Oefening en discipline zorgt voor effecienter werken

Kristel Diels HR TOTAL Belgium – Retail november 11, 2015

Ik vond de cursus heel interessant maar stond er in het begin nogal sceptisch tegenover. Ik vond niet direct de tijd om mijn lijstjes te maken. Ondertussen heb ik dit wel gedaan en ik moet eerlijk toegeven dat het mijn werk toch wel wat efficiënter maakt. Het vraagt beslist nog heel wat oefening en discipline en het lukt mij zeker nog niet om dit heel de tijd consequent toe te passen maar ik ben blij dat ik de cursus gevolgd heb en dat ik er heel wat van heb opgestoken.

default image

Toepasbare methode

Dirk Witvrouwen Coordinator IT production systems Baltimore Aircoil International nv november 11, 2015

Bedankt voor opleiding mbt Master Your Todo list en praktisch taken/project beheer. Zie er echt wat in, lijkt me eindelijk een toepasbare methode.

Veel opgestoken van deze workshop

Sandra Aerts Managing Partner Data Shift november 11, 2015

Ik heb vorige zaterdag je workshop time management gevolgd op het Bryo event. Super, veel van opgestoken, bedankt.

Meer overzicht

Liselotte Ampe Project Manager Wijs november 11, 2015

Na één week bewuster omgaan met mijn agenda heb ik al een veel rustiger gevoel. Ik heb op dit moment de wachten op-lijst geïmplementeerd, bereken op maandagochtend mijn capaciteit en kijk wat daaraan eventueel moet veranderen. Die twee zaken hebben al heel erg veel geholpen, maar vooral het inzicht dat mijn hoofd niet bedoeld is om to do’s in op te slaan was heel verhelderend. Ik heb echt het gevoel dat ik meer overzicht heb.

Een leven lang impact op productiviteit

Tobias Leenaert Directeur EVA november 11, 2015

Johan bracht onze zeer diverse groep op een korte tijdsspanne heel wat nuttige tips en informatie bij. Dit zijn zo van die kleine investeringen die een leven lang impact hebben op je productiviteit… De moeite waard dus!

Energie en goesting om te starten met de tips

Steven de Block IT Manager Wit-Gele Kruis Vlaams Diensten Centrum november 11, 2015

Bedankt voor de interessante en inspirerende dag – Master Your Habits –  gisteren.

Ik heb veel energie en goesting om er mee te starten en te experimenteren met je vele tips.

default image

Inzicht in organisatorische verbeterpunten

Katrien de Smedt Manager, Right Management Belgium NV november 11, 2015

De workshop ‘Master Your To-Do List‘ geeft een mooi inzicht in het feit dat we het allen niet beseffen, maar organisatorisch nog heel wat kunnen verbeteren en daarbij ook heel wat tijd kunnen besparen. Alles wordt super goed uitgelegd en achteraf kan je aan de slag met de vele tips en tricks die de workshop meebrengt. Een aanrader voor iedereen en een workshop die, mede ook door Johan, even boeiend blijft van de eerste tot de laatste minuut.

Kleine stappen groot resultaat

Trui Moerkerke Communication Manager Flanders DC november 11, 2015

Ik vond de training vandaag boeiend en ga zeker met de voorgestelde lijsten aan de slag. Het is een hele geruststelling dat de veranderingen in agendabeheer geleidelijk kunnen ingevoerd worden. Kleine stappen voor een groot resultaat. Wat ik daarnaast zeer prettig vond aan de opleiding: Johans nuchtere en rustige manier van lesgeven

Laura Buskens

Kennis die tijdens werktijden en in privetijd makkelijk toepasbaar is

Laura Buskens Alumni Officer Maastricht University november 11, 2015

Johan D’Haeseleer is een inspirerende spreker. Zijn workshop Master Your Todo list geeft goede inzichten en tips om de tijd die we dagelijks kunnen besteden aan zaken nog beter te benutten. De opgedane kennis is zowel tijdens werktijden als in privétijd makkelijk toe te passen. Enthousiast en met veel interactie met het publiek laat hij concreet zien waar we extra kwartiertjes kunnen vinden en hoe we onze ‘to do’ lijsten beter kunnen managen. We hebben na afloop van de workshop die we met hem hebben georganiseerd veel leuke reacties van deelnemers ontvangen.

Een van de betere timemanagement cursussen

Geoffrey Hamon Coördinator onderzoeksprojecten DAE Howest november 11, 2015

Eerst en vooral bedankt voor uw training, het heeft me wel degelijk reeds geholpen.

Meer zelfs, ik kan oprecht zeggen dat uw aanpak veruit de betere is als ik terugkijk naar de meerdere time management cursussen die ik gevolgd heb (ook na uw training). Ik heb dan ook beslist er geen meer te volgen en me te baseren op uw tips, bedankt.

Wekelijkse inspirerende mails

E.S.J. (Liesbeth) van Gils-van Rooij MSc Secretaris Raad van Bestuur Huisartsenposten Oost-Brabant december 11, 2015

Hartelijk dank voor jouw wekelijkse inspirerende mails! Het is de enige nieuwsbrief die ik ook écht lees.

default image

Geslaagde cursus

Dennis van Erp november 11, 2015

Nogmaals bedankt voor de geslaagde cursus woensdag.

default image

Goed systeem voor werk en prive

Gebbe Smet Industieel Ingenieur HVAC Regie der Gebouwen november 11, 2015

Goed systeem.
Ik denk dat ik eindelijk op weg om je systematische aanpak op een goeie manier toe te passen.
Op het werk lukt het nu goed. Nu ook nog thuis proberen toepassen.
Groeten Gebbe
 & bedankt voor alle moeite!

Pin It on Pinterest

Share This