Selecteer een pagina

Ondernemerschap

Ondernemen

Ondernemen is waarde creëren. Ondernemen is problemen oplossen en de wereld een stukje mooier maken.

Toen ik mijn goed betaalde job bij Colruyt opzegde voor een wereld van extra vrijheid was dat behoorlijk spannend. Ik ben nochtans niet iemand die grote risico’s neemt. Integendeel ik ben behoorlijke angsthaas. Courage is niet voor niets één van mijn drie woorden van 2015.

En natuurlijk is dat relatief. Ik verander mijn gedrag door experimenten te doen. Anderen doen dat door zichzelf in een situatie te brengen dat ze niet anders kunnen. Experimenten zijn veel voorzichtiger.

Vrijheid is ook relatief.  Ja, ik hoef alleen mezelf toestemming te geven om iets te doen. Hoe langer ik ondernemer ben, hoe meer ik merk dat vrijheid en grenzen mekaar nodig hebben. Zonder grenzen geen vrijheid.

Tuurlijk heb ik als ondernemer veel meer vrijheid om mijn werk en leven te organiseren zodat het maximaal bij mij past. Veel meer dan toen ik werknemer was. En daar ben ik dankbaar en blij om.

Iedereen ondernemer?

Ik gun iedereen het ondernemerschap en de vrijheid die het met zich meebrengt.

In de toekomst zullen er nog veel meer ondernemers de vrijheid in eigen handen nemen. En als ondernemer kan je niet anders dan je beperkte middelen heel goed organiseren.

En voor ondernemers hebben we een boon bij Extratijd.

Onze blog zal af en toe verhalen bevatten over onze eigen reis om een betere ondernemer te worden.  Minder werken en meer succes is onze baseline. En dat geldt zeker voor de ondernemers. Op die manier is er meer ruimte voor FUN.

Pin It on Pinterest

Share This