Selecteer een pagina

Jaar vier dat ik een aantal thema’s kies voor de komende twaalf maanden. Elk jaar wordt de hoeveelheid informatie die je krijgt gewoon veel groter. En dan heb je steeds betere filters nodig om niet overspoeld te zijn. Alléé, dat is voor mij toch zo.

Mijn drie woorden bepalen de filters voor het komend jaar.

Vorig jaar heb ik mij geïnspireerd op een aanpak van Chris Brogan. Drie woorden die het komende jaar helpen om een richting voor mijn inspanningen te bepalen.

In 2015 waren mijn woorden Consistency – Change – Courage.

Het heeft geholpen maar ik ben niet (nog) niet waar ik wil wil zijn.

En ik ben veel consistenter geworden het voorbije jaar. Daar ben ik heel blij en dankbaar voor. Change en Courage zijn nog moeilijk.

Ik heb wel geleerd dat ik veiligheid nodig heb om risico’s te nemen. Ik weet het dat dit raar klinkt. Maar ik spring niet, wanneer ik niet beveiligd ben. Ik tracht de mogelijke verliezen te minimaliseren. Ik doe dat door te testen met zo weinig mogelijk potentiele schade. Klaarblijkelijk heb ik een soort vangnet nodig.

Mijn woorden voor 2016

Discipline – Dare – Dedication

Discipline

Ik vind mezelf niet zo gedisciplineerd. Wat ik de voorbije jaren steeds beter doe is mijn mentale energie op peil houden. En dat is voor mij de sleutel om zowel proactief als reactief te kunnen werken.

Discipline komt van het latijn en heeft te maken met zowel kennis als instructie. Het doet me denken aan Wat en Hoe.

Ik heb altijd wel al last gehad van discipline. Mijn vader was blij dat Ik mijn legerdienst moest doen. Hij dacht dat ik daar discipline ging leren. Ik had een allergie voor discipline.

Mijn nekharen komen al minder overeind wanneer ik nu aan het woord discipline denk.

Discipline komt dicht bij consistency. Consistent van mij, hé.

En ik heb consistentie hard nodig.

Dare

I dare you, I double dare you. Ken je die quote uit Pulp Fiction? Say what one more time.

Als ik een film wil zien met vuilbekkerij of veel bloed dan is Tarantino mijn go-to.

In het Engels is dare durven maar ook een uitdaging.

Uitdaging

Ik heb uitdagingen nodig heb om te groeien. Om zaken spannend te houden.

Een extra bemerking: wanneer ik een doel stel is het ook goed om een nieuwe uitdaging te stellen voordat de oude is afgewerkt. Het helpt me om de oude af te werken en om momentum te houden. Zonder een nieuw doel stopt het nadat ik de finishlijn heb bereikt.

Durven

Dat zal een blijvend thema zijn. Buiten mijn comfort zone gaan is nog steeds een opdracht. En hoe dichter ik aanleun bij mijn paniekzone hoe meer ik durf nodig heb.

Dedication

Wholeheartedness en Singlemindedness zijn twee synoniemen voor dedication. .

Ik heb heel veel interesses en dat is zowel een zegen als een vloek. Afleiding onder controle houden is een belangrijke voor mij. Zeker wanneer het uitstelstrategie wordt. Onder andere nieuwe gadgets zijn gevaarlijk.

Mijn dedication voor 2016 is om een betere ondernemer te worden. Druk, druk, druk verder uit de wereld halen. Ook verder uit mijn wereld.

En thuis is onze Jef een enorme fan van Safety first (en ik ook wel).

Waarom woorden met een D. Gewoon omdat ze vorig jaar begonnen met een C.

Wat zijn jouw thema’s/drie woorden voor 2016?

Pin It on Pinterest

Share This