Selecteer een pagina

Bij het eindejaar horen ook goede voornemens. Ik weet het: “Een grote groep mensen zijn teleurgesteld over hun goede voornemens.” Ze werken niet. En ze gooien de goede intenties dan overboord.

Dat is natuurlijk waar. Goede voornemens alleen werken niet. Als ik mijn gedrag niet wijzig, dan blijven mijn goede voornemens ook alleen dat. Voornemens.

Ik heb het gehad met goede voornemens zonder acties. Maar ik wil wel een aantal goede voornemens of thema’s voor 2015 – MET ACTIES.

Dit jaar heb ik mij laten inspireren door Chris Brogan om drie thema’s te kiezen die voor mij dit jaar belangrijk zijn. Ze helpen om mijn doelen en projecten beter te kiezen. Ze zorgen voor een aliniëring van mijn doelen zodat ze in het grotere plaatje passen.

De drie woorden zijn ook geen goede intenties. Ze zijn inspiratie om projecten, doelen en acties op één van mijn lijsten te zetten.

Als ze afgewerkt zijn verhuizen ze van mijn Masterlijst naar mijn ‘Shipped’-lijst.

Hier zijn mijn drie woorden.

Consistency – Change – Courage

Ja, in ’t Engels. In 2015 krijgt ExtraTijd een Engels broertje en zelfs een Frans zusje ik moet dus wat oefenen!

Consistency

I have worked hard to improve my consistency in my driving, irons, short game, and putting – Natalie Gulbis

In 2015 wil ik consistenter worden in mijn dagelijkse acties. De ondernemers die ik bewonder zijn consistent in wat ze doen. In ieder geval zo komt het bij mij over.

Mijn sport en mijn schrijven kunnen consistenter. In 2014 was dat teveel met pieken en dalen. En dat voelde meer aan als korte rushes dan als consistentie.

Het gaat voornamelijk over (bijna) dagelijkse acties.

  • Mediteren
  • Journaling
  • Schrijven
  • Verkoopsactie
  • Sporten

En ik zal de actie ook consistenter noteren om een soort overzicht te hebben van wat ik realiseerde.

Change

To exist is to change, to change is to mature, to mature is to go on creating oneself endlessly – Henri Bergson

Ik heb een natuurlijke weerstand voor nieuwe dingen. Mijn eerste reflex: “Ja dat zal wel, dat kan voor jou werken, maar we zijn niet hetzelfde.” Met mijn natuurlijke weerstand ben ik zolang ik mij kan herinneren al consistent geweest. Dat is ook niet erg.

Ik ga dit nu gebruiken als een teken dat het naar alle waarschijnlijk goed zal zijn om een experiment op te zetten.

Ja, ja. Door change en consistency in dezelfde reeks van drie woorden te zetten maak ik het me niet makkelijk. Ik heb de laatste maanden iets met paradoxen.

Courage

Courage is not the absence of fear, but rather the judgement that something else is more important than fear – Ambrose Redmoon

Op World Domination Summit in Portland viel het als een steen op mijn kop. Ik ben niet zo’n grote held. In 2015 kom ik meer uit mijn comfortzone. En als groei ontstaat wanneer je in je stretchzone komt, dan wil ik dit jaar meer gestretcht worden.

Part of courage is simpel consistency – Peggy Noonan

En met die quote is de cirkel mooi rond.

Voeg jouw drie  woorden voor 2015 toe aan de comments.

photo credit: Celestine Chua via photopin cc

Pin It on Pinterest

Share This