habits

10 keer meer succes bij gedragsverandering

Wil jij graag vooruitgang boeken?

Heb jij ook dingen die je wil veranderen? Ja, toch. Heb je doelen die je wil bereiken, die vereisen dat je ook je gedrag verandert? Is er een verschil tussen hoe je leven nu is en hoe je het zou willen?

Misschien wil je gezonder leven, creatiever zijn, meer je afspraken nakomen, een beter partner zijn en vul maar aan.

Jij hebt toch ook een domein waar je vooruitgang wil boeken? Niet?

Momenten van reflectie.

Traditioneel neem je jezelf voor te veranderen bij de start van een nieuw jaar, op je verjaardag, of bij een belangrijke of tragische gebeurtenis: wanneer je een moment neemt of gedwongen wordt stil te staan bij je leven.

Of je wordt op een willekeurige dag zo geinspireerd door iets of iemand dat je een nieuwe poging waagt om een slechte gewoonte af te leren of een nieuwe gewoonte aan te leren.

Gedrag veranderen is vaak moeilijk.

Jammer genoeg schiet er na enkele dagen alleen nog je goede intentie over en ben je meer gefrustreerd dan ooit ervoor. Nochtans was je helemaal geïnspireerd en gemotiveerd om het deze keer wel vol te houden.

Schiet jij jezelf ook regelmatig in de voet omdat je jezelf saboteert in wat je wil bereiken?

Je wil gezonder gaan leven. Maar je bent moe en op het einde van de dag grijp je toch naar die reep chocolade. Dat ene kleine stukje wordt de hele reep. Je hebt nochtans de hele dag goed opgelet maar je kraakt op het einde van de dag.

Hoe komt dat je iets zo graag wil, dat je vaak weet wat je zou moet doen en dat je toch jezelf saboteert door andere dingen te doen?

Wanneer je bijvoorbeeld gezonder willen leven, dan weet je dat je meer groenten moet eten en vaker moet bewegen. Zo simpel is dat: in theorie. Maar wat maakt het dan zo moeilijk om vol te houden in de praktijk?

Een strategie waardoor je kans op succes met factor 10 toeneemt.

Er zijn wel degelijk mensen die er in slagen hun gedrag blijvend te veranderen en hun doelen te bereiken. Hoe doen  zij dat? Hebben zij dan zoveel meer wilskracht of karakter, dan jij? Neen, ze hebben en betere strategie.

Stel je even voor dat je nieuwe gewoontes start en die ook volhoudt. Het is zo geweldig om je potentieel te vergroten en maximaal te gebruiken. Verander je gedrag en je verandert je wereld.

Beeld je eens in dat je een methode hebt die je kans op succes minstens 10 keer verhoogt. Een stappenplan om nieuwe gewoontes aan te leren en te verankeren. Stel je voor dat je dit jaar je voornemens, je doelen en je dromen in vervulling doet gaan.

Voor wie is dit programma?

Dit programma hebben wij speciaal ontwikkeld voor mensen die:

 • Ambitieuze doelen willen halen
 • In de richting van hun dromen wil evolueren
 • Een transformatie in hun leven, gezondheid en/of werk willen
 • Nieuwe gewoontes willen ontwikkelen die een leven lang meegaan
 • Inzicht willen krijgen in hoe je ook anderen hun gedrag kan beïnvloeden

Het maakt niet uit wat je precies wil veranderen:

 • Of je nu productiever wil worden omdat je extratijd wil voor je andere passie en de mensen die je graag ziet.
 • Of je gezonder wil gaan leven, meer water wil drinken of meer gaan sporten.
 • Of een betere leidinggevende wil zijn je medewerkers beter coachen.

Ons stappenplan werkt voor alle veranderingen waarbij je je gedrag blijvend moet veranderen.

Waarom het tot nu toe niet lukte.

We leven in een wereld die gericht is op snelle en kant en klare oplossingen. Voor alles is er wel een wondermiddel. We zijn op zoek naar eenvoudige truukjes die ons op magische wijze naar ons resultaat brengen.

Wanneer we echter ons gedrag willen veranderen lukt dit niet met truukjes omdat er vaak meerde factoren in het spel zijn. Soms denken we dat het voldoende is te beslissen dat we 10 kilo willen vermageren, we weten ongeveer wat we moeten doen en vertrouwen dan op goed geluk.

En dat werkt niet bij hardnekkige gedragsproblemen of totaal nieuwe gewoonten.

Wat leer je in dit programma?

We hebben een programma ontwikkeld, waarbij de verschillende factoren die invloed hebben op ons gedrag, aan bod komen en waarbij je leert een overweldigende strategie uit te werken. Je leert je succes ‘overdetermineren’ en onderliggende oorzaken gelijktijdig aan te pakken.

In dit programma van één dag wordt de methodiek je duidelijk. Je ontwikkelt direct toepasbare strategieën die je nieuwe gedrag verankeren.

Concreet leer je het volgende:

 • Je krijgt inzicht in 3×3=10 factoren/krachten die je helpen of tegenhouden
 • Je bedenkt en implementeert strategieën om de krachten in de juiste richting te zetten
 • Hoe je nieuwe gewoonten start
 • Hoe je nieuw gedrag bewust kan oefenen en hoe dit je motivatie ondersteunt
 • De triggers te identificeren die jouw gedrag sturen
 • Welke nood door je ongewenste gedrag gevoed wordt en hoe je die nood anders kan vervullen
 • Een stappenplan te maken waardoor succes makkelijk te bereiken valt
 • Experimenten op te zetten die je inzicht geven over wat bij jou werkt en wat niet
 • Hoe je het concept van micro-habits kan toepassen om consistentie te bereiken
 • Dat alleen beroep doen op wilskracht desastreuze gevolgen heeft

Waarom wij

Met ExtraTijd leren mijn team en ik reeds 10 jaar aan kenniswerkers hoe ze productiever kunnen zijn. Degene die productiever en effectiever worden, zijn degene die er in slagen om hun gedrag te veranderen.

Voor veel mensen is dit echter moeilijk. Je kent dat wel: je volgt een training en na een paar dagen doe je de dingen op de oude manier. Wij willen dat veranderen en daarom zijn er al een aantal strategiëen in de master your to-do list training ingebouwd. De workshop Master Your Habits gaat echter veel verder en leert je vaardigheden die verder reiken dan productiviteit alleen.

Ik werd ondertussen zelf een ervaringsdeskundige in het veranderen van gedrag. De laatste vijf jaar heb ik talloze experimenten gedaan om mijn gedrag te veranderen. Ik word steeds beter om mijn gedrag af te stemmen op mijn doelen. En begon ook een methodiek te zien hoe het anders kan.

Wat ik zelf de laatste jaren succesvol veranderd heb met deze techniek:

 • de laatste 5 jaar slaag ik er in om elke week minstens drie keer te (hard)lopen. Daarvoor kon je me met geen stokken aan het sporten krijgen.
 • Elke week is er een blogartikel op de extratijdsite van minstens duizend woorden. En die frequentie gaan we de komende maanden opvoeren.
 • Ik schrijf alle dagen in mijn journal.
 • Sinds twee jaar eet ik geen brood meer en drink ik geen alcohol meer. (Was niet makkelijk om dat glaasje wijn ’s avonds te laten).
 • Ik heb ooit één jaar vegatarisch gegeten.
 • Mijn mailbox krijgt maar één of twee bezoekjes per dag meer.  Ik starte ooit als emailverslaafde. Ik kom van meer dan zestig keer checken per dag.
 • Ik werd een early riser – 4u56 beschouw ik tenminste als vroeg.
 • Ik lees elk jaar vijfenzeventig boeken.

Daar ben ik best fier op! Ik weet ondertussen dat wanneer ik iets wil veranderen ik een strategie, een methode nodig heb om mijnkans op  succes te verhogen. Die aanpak wil ik graag met jou delen, zodat ook jij je gedrag stretegisch kan veranderen om je doelen te bereiken.

Ben jij ook klaar om een make-over te maken van je gedrag? Schrijf je in voor de workshop Master Your Habits.

Schrijf je onmiddellijk in 

Je investering

De training ‘Master Your Habits’ kost slechts 597,- euro.

* Op dit programma zijn de Algemene Verkoopsvoorwaarden van Leveraged van toepassing.

Interesse?

Je kan je online inschrijven voor een cursus of contact opnemen met johan@extratijd.be, wanneer je de training wil organiseren bij jou op het bedrijf of vragen hebt over de inhoud of data voor de cursus.

Pin It on Pinterest

Share This