Selecteer een pagina

Herinner jij je nog de keukentafelgesprekken die je grootouders met hun buren hadden?

Ja, ik ook.

Elke maandag, dinsdag, woensdag en donderdag was er bij ofwel mijn opa of bij één van de buren (schoonzussen van mijn opa) om 1345 een koffie-moment.  Niet op vrijdag, dan werd er door de tantetjes gepoetst. Op donderdagmiddag was het steeds bij mijn opa. Soms waren er wel tien koffiedrinkers. Dan mocht ik extra stoelen halen uit de beste kamer en in de kelder een extra pak koeken halen. Die kelder was het enige nadeel wanneer er veel volk op de koffieklets was.

Ik herinner mij levendig de discussies tussen mijn opa en nonkel Frans over wat er op de radio verteld werd of wat er op de voorpagina van de krant (Het Volk) stond.

Wel, uit nostalgie ga ik één keer in de maand koffietafelgesprekken organiseren.

Er is slechts plaats voor 12 deelnemers. We hebben maar tien stoelen in de keukenrevolutie. Ik zal dus in onze beste plaats extra stoelen halen.

Ja en die zullen doorgaan op een donderdag. Ik maak hier een experiment van (wat had je gedacht – een experiment van zes maand – voorlopig laatste keuken(revolutie)tafelgesprek in maart 2018).

Deelname is gratis. Ik zorg voor de koffie en de koeken. We verwachten wel dat je je inschrijft. En wanneer je je inschrijft dat je ook aanwezig bent.

Wanneer je je inschrijft en je komt niet langs, vraag ik je van een donatie te doen aan de Kleppe. De Kleppe is een voorziening bij ons in het dorp.

De keuken(revolutie) gesprekken gaan door in de kookstudio van Sylvianne : de keukenrevolutie.

Bedoeling is het te hebben over productiviteit, effectiviteit, hoe om te gaan met je middelen kortom over het leven.

Schrijf je in via beelden onderaan.  Je gaat dan naar een eventpagina op Facebook.  Pech voor degenen die niet op het smoelenboek zitten.

Locatie:  de keukenrevolutie –  Reepstraat 26 9660 Everbeek.

Tussen 1915 tot 2130.

19 oktober

18 Januari

15 november

15 Februari

21 december

15 Maart

Pin It on Pinterest

Share This