Selecteer een pagina

Heb je ook het idee dat je de operationele, dagdagelijkse activiteiten behoorlijk onder controle hebt? En toch je doelen niet haalt?

Wanneer je terugkijkt bij het einde van je maand, trimester of  jaar heb je heel wat projecten afgewerkt. Het lijstje van afgewerkte projecten is behoorlijk groot en daar kan je fier op zijn.

En toch heb je een aantal van je doelen niet gehaald. Dat knaagt.

Het voelt niet ok. Je weet immers dat er meer had ingezeten. Er is dat knagend gevoel dat je iets mist om ook je lange termijn doelen te kunnen halen.

Als je maar wat meer tijd had gehad. Als je er maar wat extra uren in had gepompt. Als je maar…

Je doelen bereiken

Heb je ooit wel eens van die dagen gehad waarop alles lukte? Dat je je ‘King of Your World” of ‘Queen of Your Universe’ voelde?

Tuurlijk. Je hebt dan je doelen voor die dag gehaald en dat is geweldig leuk. Plus het geeft je de goesting om er de volgende dag weer tegen aan te gaan.

Meer van dergelijke dagen, weken, maanden zijn meer dan welkom. Niet?

Verkeerde combinatie

Onze doelen brengen ons naar waar we willen zijn.

We bereiken onze doelen door een combinatie van projecten en dagelijkse, tweedagelijkse of wekelijkse terugkerende acties. Het is de ‘perfect match’ tussen repetitieve acties en projecten/taken die ons op volle kracht vooruit helpt.

Goed geoliede combinatie

Het echte geheim van het bereiken van je doelen zit in het samenbrengen van je regelmatige acties en je projecten.

Je projecten hebben allemaal een finishlijn. En dat is lekker duidelijk. Je hebt ook nood aan dezelfde duidelijkheid voor je wederkerende acties.

  • Om je omzetverdubbeling te halen heb je een nieuwe website nodig (project), een wekelijkse blog en dagelijks bellen naar potentiële klanten.
  • Om expert te worden volg je een aantal seminaries (projecten), lees je wekelijks de relevante informatie en becommentarieer je dagelijks een vraag uit een forum.

Maak de epische combinatie makkelijk

Hoe kan je dit in 5 stappen realiseren?

1. Zet ook de wederkerende acties op je actielijst voor deze week

Maak van je actielijst voor deze week een combinatie van wederkerende acties en acties die je projecten naar de finishlijn brengen. De wederkerende acties kunnen ook in je kalender staan, aangezien dit ook een actielijst is.

Persoonlijk vind ik de agenda niet de makkelijkste tool voor dergelijke dagelijkse acties omdat het gevoel van het doorstrepen als ‘done’ ontbreekt. Bij mij komen wederkerende acties op mijn actielijst voor deze week terecht.

Wil je elke dag vijf potentiële klanten bellen, zet ze op je actielijst.  Met naam en telefoonnummer. Zo werk je extreem duidelijk en makkelijk.

2. Doe je dagelijkse acties voor dag en dauw

Het hoeft niet letterlijk voor dag en dauw. Die klant om half zes ’s morgens bellen geeft je misschien niet het gewenste resultaat.  Beschouw je wederkerende actie als een prioriteit. Het is nogal verleidelijk om te denken: “ik heb morgen nog een extra kans”. Consistentie en ritme brengt je verder.

Je dagelijkse actie is een pro-actieve actie. En dus extreem belangrijk. Laat dringende dingen de belangrijke dingen niet wegduwen.

3. Voorzie capaciteit voor je wederkerende acties

Zonder capaciteit geen prioriteit. Elke actie heeft tijd nodig. Anders wordt het belangrijke weggeduwd. Je weet wel door wat. Juist, door het dringende.

4. Hou een scorebord bij

Een scorebord werkt motiverend. Zeker wanneer je het gevoel hebt dat je aan het winnen bent. Maak je scorebord op een blaadje papier of gebruik een online app om je dagelijkse acties in een scorebord te gieten.

5. Gebruik je ideale week om te evalueren

Het maken van je ideale week is het perfecte moment om je terugkerende acties te evalueren. Je geeft jezelf feedback op wat voorbij is. Indien je volgende week moet bijsturen, geef je jezelf feedforward.

Je doelen komen volgende week een stapje dichterbij.

action
  • Facebook
  • Twitter
  • Google+
  • Pinterest
Laat ons weten hoe jij de combinatie maakt tussen wederkerende acties in de comments of via een mail naar Johan.

Pin It on Pinterest

Share This