Selecteer een pagina

Jodha als de experimens

Jodha is een biohacker en een werkvereenvoudiger. Maar misschien is dat uiteindelijk wel identiek.

Een andere beschrijving van Jodha is een experimens. Zijn leven bestaat uit korte experimenten om meer potentieel en meer performantie te ontwikkelen. En soms zijn dat gekke experimenten (Behalve wanneer je bijvoorbeeld slapen op een sleep induction mat niet gek vindt).

Biohacking (de korte versie)

Biohacking is de kunst en de wetenschap om je lichaam, brein en geest te optimaliseren zodat je performantie en potentieel maximaliseert door gebruik te maken van systeemdenken, biologie en technologie.

Het biohacken kan binnen diverse gebieden plaatsvinden: slaap, concentratie, kracht, OF persoonlijke productiviteit (geen exhaustieve lijst).

Biohacking (de uitgebreide versie)

Bio wat?

Biohacking heeft altijd al bestaan. Het is niks nieuws. In onze evolutie als soort, zijn we tools gaan gebruiken om meer te kunnen met de middelen die we op dat moment hadden.

En dat concept hebben we nooit meer losgelaten.

Computerhacks kennen we allemaal. En in min of meerdere mate gebruiken we die ook allemaal.

Wanneer er een korte weg is, zullen we die toch ook gebruiken.

Biohacking is van alle tijden. Het is een fenomeen dat nu meer populariteit krijgt omdat de technologie ons helpt om gerichter te zoeken wat werkt en wat niet werkt.
Biohacking wil het ongebruikte potentieel van je lichaam, brein en geest inzetten om meer persoonlijke output te realiseren.

Dit is ontstaan uit een menselijke verlangen beter, sneller, effectiever te worden. Een verlangen om boven je zelf uit te stijgen.

Biohacking is een systematische aanpak om je lichaam, brein en geest te maximaliseren.

Ebiohacking (1)en werkdefinitie van biohacking is de volgende te

Biohacking is de kunst en de wetenschap om je

  • lichaam
  • brein
  • je geest

te optimaliseren zodat je performantie en je potentieel maximaliseert

door gebruik te maken van

  • systeem denken
  • je biologie
  • technologie

Biohacking doe je op een glijdende schaal. Met aan de ene uiteinde transhumanisme (denk maar de man van Zes miljoen of Iron Man) en bio-punk en aan de andere zijde de koffie- of theedrinker die zijn inname van cafeïne strategisch gebruikt om meer focus en concentratie  te hebben.

Biohacking is een manier om super(hu)man te worden. Een ge-upgrade versie van jezelf te worden. Het is een manier om je groeiproces te versnellen.

Het optimale is nu een keuze en dankzij technologie een veel minder groot mysterie dan voorheen.

De mogelijkheden binnen dit domein zijn heel divers. Biohacking is gebaseerd op de stelling dat wat we in ons lichaam stoppen een groot effect heeft op hoe we ons voelen en/of op wat we doen.

Keynotes

Eenvoudige biohacks die je bijna Super(hu)man maken

Waar komt biohacking vandaan? Is dat gevaarlijk en moet ik er iets mee?

Jodha geeft je een boeiend overzicht over het ontstaan en de toepassing van dit bijzondere domein van persoonlijke ontwikkeling en groei.

Soms wat geeky, grappig maar steeds uitdagend.

Kan je echt Super(hu)man worden en je kryptonyte vermijden?

De Experi-mens

Dankzij technologie kunnen we allemaal onderzoekers worden. Het succes van self-tracking apparaten liegt er niet om. Het is een miljoenen business geworden. We willen op één of andere manier ons gedrag kwantificeren. Maar kwantificeren alleen maakt je niet beter, sneller, gefocuster of gelukkiger.

Maar wat dan wel? Ga experimenten aan om te onderzoeken [Uitzoeken] wat er voor jou nodig is om je doel te halen.

Heeft alcohol of koffie een effect op je slaap? Heeft nicotine een gunstig effect op je concentratie? Zijn ijsbaden echt goed voor je concentratie? Of zijn…

Als experi-mens onderzoekt Jodha dit voor zichzelf. De grote van de steekproef is beperkt tot n=1. Tijdens zijn presentatie krijg je de resultaten van zijn experimenten in de vorm van zelfkennis en persoonlijke verhalen over groeien naar het volgende level.

Pin It on Pinterest

Share This