Selecteer een pagina

 

Welkom bij Memento 21, de podcast over persoonlijke efficiëntie.

Vandaag een aflevering met een speciale gast, Herman de Croo.

Herman is politicus en advocaat. Herman is nu 48 onafgebroken gekozen in de parlementen en heeft gewerkt als minister, burgemeester, hoogleraar, voorzitter van de kamer, partijvoorzitter en fractievoorzitter. Een prachtig en indrukwekkend CV.

Shownotes

Enkele opvallende uitspraken:

 

 • Ik werk eigenlijk 7 dagen in de week, ik neem nooit weekend of verlof.
 • Ik heb zo een aantal manieren om die benodigde extra tijd te creëren. Zo werk ik graag in de auto, ik dicteer dan mijn werk op bandjes, die mijn secretaressen dan uittypen.
 • Toch houd ik nog genoeg tijd over voor bijvoorbeeld zwemmen of paardrijden met mijn zoon Alexander, die vice-premier is.
 • Slaap is voormij hierin essentieel, ik ga al 60 jaar waar het kan voor 12 uur naar bed, om zo 6 tot 7 uur elke dag te kunnen slapen.
 • Een grote bron van energie is het afwisselen van het werk.
 • Door het vele werk is het bijhouden van een agenda essentieel. Ik krijg zo’n 45 uitnodigingen per week en daarvan kan ik er maar naar een stuk of 15. Dit moet dus in het weekend allemaal worden ingepland.
 • Ik hou erg van lezen om zo tot nieuwe kennis te komen. Ook schrijf ik zon 100 paginas aan aantekeningen vol over de presentaties en vergaderingen die ik bijwoon. Er is hiervoor veel discipline vereist.
 • Als ik iets wil benoemen, maar er is daar precies geen woord voor, dan maak ik zelf een woord, ondanks mijn respect voor alle talen.
 • Ik ben gedisciplineerd in de zin van dat ik meester probeer te zijn van wat ik zeg en wat ik doe.
 • Ik noem mezelf altijd een van de meest geaaste mensen die tijd heeft.
 • Het kenmerk van Herman de Croo is de wil tot overtuigen en communiceren met een hoog gehalte van passie.
 • Je bent veel gelukkiger als je gezond leeft en anderen gelukkig maakt. Gezondheid is je grootste rijkdom. Egoïsme vreet je op.

 

 

De vorige aflevering in deze podcast ging over gezond eten.

Wekelijks is een nieuwe aflevering direct te beluisteren. Abonneer op deze podcast via

Pin It on Pinterest

Share This