Selecteer een pagina

Information overload

Volgens Basex worden er in de States 28 miljard uren per jaar verspeeld aan information overload. Hoe groot is je stapel te lezen (vak)literatuur op dit moment?

Just in time information

Hoe geweldig zou het niet zijn als we de juiste informatie op het juiste moment hebben? Juist genoeg. Dit stukje is daarom niet te groot.

FOMO

Er is ongelofelijk veel informatie beschikbaar. De analoge en digitale beschikbaarheid was nog nooit zo groot. Daarnaast heeft de overgrote meerderheid van ons last van FOMO. Fear Of Missing Out. Dat is een van de redenen voor het succes van sociale netwerken.

Information overload of filter failure

Ga op informatiedieet. Laat al je te lezen mails in één folder samenkomen. Alle informatie samen zien geeft je bewustzijn over het volume. Schrap een aantal fysieke abonnementen.

Schrijf je uit op nieuwsbrieven. Niet je ExtraTijdstips ;=)

Leer RSS-feeds te gebruiken. Jij bepaalt dan wanneer informatie je aandacht neemt. Bepaal voor elk onderwerp van je interesse de drie belangrijkste bronnen. Een nieuwe bron in, is een bron uit.

Gebruik de regel van drie. Wanneer je iets zoekt via google, check alleen de eerste drie links. Lees alleen de drie belangrijkste boeken. Zoek de drie belangrijkste curators voor je onderwerp. Michael Slewinski, Laura Stack en Craig Jarrow zijn degenen die ik volg op gebied van timemanagement.

Plan je media-intake. Time en beperk de momenten waarop je je sociale media activiteiten doet.

Leg al je analoge abonnementen samen op een stapel. Beslis welke er uit gaat.

 

Schrijf je in voor het vier maand durend programma: ‘Opnieuw controle over je werk’  als je ook controle wil over je informatie.

Pin It on Pinterest

Share This