Selecteer een pagina

Welke ongewone zaken zitten in je reiskoffer wanneer je op businesstrip (of vakantie) gaat?

Dit is wat in de mijne zit en het is misschien niet wat je denkt.

koffer
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Wanneer we in onze natuurlijke habitat zijn worden een groot deel van onze gewoonten getriggerd door de omgeving waarin we zijn. Als die omgeving stabiel is, zijn onze gewoonten meestal ook stabiel.

Dat is één van de redenen waarom het makkelijker is op vakantie om te stoppen met roken dan thuis. Er zijn gewoon andere triggers in de omgeving. En waarom éénmaal terug thuis, het meestal snel business as usual wordt.

Ik moet bijvoorbeeld op business trip heel hard mijn best doen om niet teveel koffie te drinken. Koffie zeker in de namiddag heeft een impact op mijn slaap.

En ook mijn ochtendroutine staat steeds onder druk wanneer ik niet thuis ben.

In mijn reistas zitten een aantal zaken die me helpen om een paar gewoontes te starten of te onderhouden.

1. Koffieritueel

Ik lust graag goede koffie ‘s morgens. En in hotels is dat niet altijd het geval. Meer nog omdat ik meestal wakker ben voor dag en dauw en er nog nergens koffie te bespeuren is. Meestal vind je wel een koffiemachine op de gang, maar daar komt iets zwart uit wel koffie genoemd wordt, maar dat niet echt lekker is.

Daarom heb ik mijn “Koffiekoffer” mee op reis. Hierin zitten:

 • Goede koffiebonen (Ik koop meestal Zuid-Amerikaanse bonen)
 • Mct-olie (klein flesje – travelpackage) – momenteel gebruik ik Brainoctane olie, een Mct-olie waarin alleen C8 zit.
 • (teveel Mct olie geeft disaster pants en dat wil je niet. Niet!)
 • Boter van grass fed koeien (uit de Bioplanet)
 • Wisker van Ikea – om de boter en de mct-olie in de koffie te doen oplossen.
 • Handmaalder voor de bonen.
 • Aeropress met een metalenfilter

Onderwerg is de Aeropress mijn geprefereerde manier om koffie te zetten. Thuis gebruik ik de French Press. Ik werk met een metalen filter omdat ‘cafetolen’ door een papieren filter worden tegengehouden en je kan ze best in je koffie hebben. De cafetolen zijn een olie die de slechte cholesterol weliswaar een klein beetje verhoogt, maar dan wel ontstekingen in je lichaam vermindert.

Nogal geeky, maar ik ben ook een beetje een geeky ingenieur.

Al deze spullen maken het makkelijk om de Bulletproof Coffee te maken. Ik ben nog geen enkele hotelkamer gehad waar je geen waterkoker hebt.

Momenteel neem ik net voor het slapen gaan een koffielepel Mct-olie in. Waarom dat kan je hier lezen.

2. Sleeping Mask

koffer 2
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
Wanneer je begaan bent met je effectiviteit kan je niets anders dan ook begaan zijn met je slaap. Je slaap optimaliseren is een belangrijke hefboom om meer te kunnen met je beperkte middelen.

Zelf ben ik enorm gevoelig voor licht in de kamer en dus slaap ik met een slaapmasker voor mijn ogen. Ik denk dat ik het ultieme slaapmasker gevonden heb.

Het is het enige masker tot nu dat ik niet verlies gedurende de nacht.

Het masker gaat ook over mijn oren, waardoor een heleboel van het lawaai uit de gang of van de buren gemaskeerd wordt. Het werd aangeraden door Tim Ferris. Tim is een ‘roadwarrior’ die allerlei slimme (bio)hacks vindt om ook op reis productief te zijn.

Eén van de experimenten die ik in de toekomst wil doen is ‘binaural beats’ gebruiken om mijn slaap verder te optimaliseren.

3.The Powercube

Een geschenk van mijn maat Ramon. Je krijgt er 4 stopcontacten en twee Usb poorten door.
Dankzij speciale stekkers kan je de powercube internationaal gebruiken. Geweldig om deze mooi gedesignde tool ergens te gebruiken. Je mag er op rekenen wanneer je dit publiekelijk gebruikt, je vragen zal krijgen.

Tip: wanneer je incheckt in een hotel vraag steeds een tweede kaart voor je kamer. Waarom? Voor het geval je zaken wil laten opladen terwijl je er niet bent. De meeste hotels sluiten de stroom af, wanneer je je kaart meeneemt.

koffer 3
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

4. The Muse

koffer 4
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
Over de Muse heb ik al eerder geschreven.

De Muse helpt me om beter te mediteren. Het is een toestel dat je feedback geeft door het meten van je hersenengolven.

 

5. Vitamines

Ook onderweg wil ik mijn vitamines kunnen gebruiken. Mijn cocktail bestaat momenteel uit:

 • Creatine
 • Ashwaganda
 • Magnesium
 • Krill olie
 • L-Theanine
 • Vitamine D
 • Vitamine B

Ook die gaan dus steevast mee in de koffer.

action
 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest
Wat zit er ‘speciaal’ in jouw reiskoffer?

 

Pin It on Pinterest

Share This