Selecteer een pagina

Heb je ook een haat-liefde verhouding met technologie? Ben je ook lyrisch over een bepaalde app, terwijl je toch af en toe vloekt omdat je je er soms ook wel afhankelijk van voelt? Of omdat het niet meer doet wat je er van verwacht?

Heb je ook de vraag stop ik nu niet meer tijd in die technologie dan deze mij opbrengt?

High or low tech – productivity is the question

Technologie voor jou laten werken, is uiterst slim. Omdat technologie de zaken sneller, met meer precisie of consistentie kan uitvoeren dan jijzelf.

De tijd die je spaart door dat appje op je smartphone, waarmee je reminders in je inbox gooit, is uiterst waardevol.

Je hebt dankzij technologie de mogelijkheid om meer tijd te spenderen aan wat je graag doet.

Middel

Alle technologie heeft een initiële investering en onderhoudskost gedurende zijn gebruik.

Dat onderhoud is niet gekend op voorhand. Intuïtief weten we dat wel. En dat houdt ons af en toe in de status-quo.

Tijdsbesparende apps

De onderstaande apps zijn beschikbaar in een iphone, ipad versie. Er bestaan zeker alternatieven voor de Windowsphone of het Android systeem. De logo’s bevatten een link naar de ontwikkelaar.

Captio

Captio is een app die één ding doet. En dat is net zijn kracht. Deze app (zowel op iphone als ipad) stuurt een email naar jezelf. Je hoeft je emailadres niet meer in te typen. En dat scheelt telkens toch enkele seconden.

De email landt in je inbox. Je kan je email programma aanpassen zodat deze mails in een lijst terecht komen. In de workshop Master your Mailbox (the outlook-files) pas je Outlook op een zodanige manier aan dat het van jou steeds meer taken overneemt.

Alternatieven voor Captio op Ipad/iphone: Braintoss. Op Android: Jottter

Drafts

Deze app is Captio op steroïden. De kracht van Drafts is dat je meer kan met je tekst dan alleen mails versturen.

In drafts ga je eerst je tekst maken en daarna aan een medium toevoegen. In feite hoe een mailprogramma zou moeten werken.

Je kan je tekst via email versturen, naar je evernote account sturen, een tweet van maken of…. Het aantal mogelijke acties op je draft is behoorlijk groot.

1password

Je hoeft slechts één paswoord te onthouden. Deze app doet de rest. Je kan je paswoorden synchroniseren over je verschillende toestellen via dropbox.

De twee browsers die ik gebruik Chrome (werken) en Safari (spel) hebben een add-in die je paswoord voorprojecteerd bij een bepaalde site.

Je veiligheidsgevoel met 1password wordt heel hard vergroot. Je hoeft zelf geen bestandje meer bij te houden met je paswoorden.

Iawriter

Wanneer je schrijft, heb je iets nodig dat je toelaat om je alleen op het schrijven te concentreren. Dit is wat Ia-writer extreem goed doet. Geen file menu, een wit scherm met enkel je tekst. Editeren doe je in ander programma. Iawriter kan Markdown aan. Markdown is een formaat dat je toelaat snel te exporteren naar html. Markdown is een populair format aan het worden bij de bloggers.

De grootte van de databestanden van Iawriter is beperkt en daardoor wordt uitwisseling makkelijker.

Door een synchronisatie via Dropbox zijn de teksten op al mijn machines (iphone, ipad, mac en pc) beschikbaar.

Mindjet Maps

Mindmanager op de Ipad. Met de mogelijkheid om die via dropbox verder af te werken op je pc of mac. Heel intuïtieve app.

Taptyping

Taptyping laat je toe om je snelheid op het toetsenbord te vergroten, door je een aantal oefeningen te laten. Het record op de ipad (zonder extern toetsenbord) staat op 110 WPM. Ik haal net de helft met toetsenbord. Nog wat oefenen met Taptyping.

Laat weten welke apps noodzakelijk zijn voor je om op je smartphone, tablet efficient te werken.

Pin It on Pinterest

Share This