Selecteer een pagina

Fun en impact

Fun en Impact

Een streepje filosofische mijmeringen.  Je bent gewaarschuwd.

Om maar de met de deur in huis te vallen.

Waarom wil je eigenlijk extratijd?

Mijn hypothese is dat je extratijd wil omdat je nu extra leven in je tijd wil. Dat is in iedergeval voor mij zo. Maar ik wil ook extratijd aan mijn leven breien.

Dat is een én verhaal in plaats van een of verhaal.

Extratijd om een impact te hebben op je wereld en er zoveel mogelijk plezier aan te hebben.

Waar beleef je zoal plezier aan? Ik beleef plezier onder andere aan het leveren van toegevoegde waarde. Aan het oplossen van problemen. Help mij je te helpen.

Daarom dat Fun en impact belangrijk zijn. En is vermoed dat ook voor jou belangrijk is. Heb je ooit een job gedaan waar je vond dat je geen toegevoegde waarde had? Ik heb ooit zes maand voor een bank gewerkt. Man, man. Ik heb mijn nog nooit zo nutteloos gevoeld.

En lang duren dat de dagen deden.

Mijn arbeidsvreugde was bijna onbestaande.

Plezier en impact hebben een duidelijke link. Goesting komt ook vaak nadat je resultaat ziet of nadat je begonnen bent. Maar ik beleef ook plezier aan een goeie streep (Metal )muziek.

Zeventig is het nieuwe vijftig

Ik heb beslist dat ik honderd éénenzeventig jaar oud ga worden. Ik heb nog wat extra tijd. Wanneer ik dat tegen Jozefien , mijn stiefdochter, vertel zegt : ze maar dat kan niet. En ze zegt dat met een overtuiging. Ze weet dat met 110% zekerheid.

We worden allemaal collectief ouder dus daar hoef ik niks voor te doen. Door de beslissing om 171 neem ik andere beslissingen over de dingen die ik doe of nog tolereer.

Mijn oma is bijna honderd geworden. Langs die zijde stam ik dus af van een goede struik. Maar de laatste jaren zat ze in een verzorgingstehuis. Wanneer ik haar ging bezoeken dacht ze dat ik haar zoon er was. Pijnlijk om te merken dat

Dat brein van ons is niet altijd onze vriend.

Op die manier hoeft het niet voor mij. Ik wil 171 worden en in goede fysieke en mentale gezondheid verkeren. De finishlijn goed definieren is belangrijk.

Gelukkig merk je dat wie nu zeventig is geen oude mensen meer zijn. Het moment waarop je oud bent, schuift met een goede snelheid op. En ik zal het opschuiven helpen door allerlei projecten (met plezier) te doen om die extratijd binnen te halen. En die extratijd wil ik graag vullen met fun en impact.

 

Artikel te lezen.

Waarom wil je extra productiviteit?

Pin It on Pinterest

Share This