Selecteer een pagina

Eat That Frog – Brian Tracy

Ben je op zoek naar tips en ideeën om je productiviteit te verbeteren? Dan ben je bij Brain Tracy aan het goede adres.

Je kan Brian beschouwen als één van de oude meesters van time management. Altijd een goed idee om de oude meesters te bestuderen wanneer je beter wil worden in een domein.

Subtitel van het boek: 21 manieren om minder uit te stellen en meer gedaan te krijgen. Download de mindmap in Mindmanagers-formaat of Pdf-formaat.

Het zijn een aantal goede tips om meer gedaan te krijgen. Het is echter geen systeem dat je met kleine stapjes kan verbeteren. En bij ExtraTijd geloven we in continue verbetering en in systemen.

Het boek laat een groot aantal vragen onbeantwoord. Er wordt voorbijgegaan aan het feit hoe je aandacht dient te managen. Je kan je niet focussen, concentreren wanneer je geen aandacht hebt voor je aandacht.

Take aways uit het boek

  • Wat is je belangrijkste werk voor vandaag. Doe dat eerst. Bewaak dat heilig.
  • Gebruik de techniek van de kleinste deeltjes.

Nooit genoeg tijd

Brians vaststelling, die nu meer dan ooit waarheid blijkt te zijn, is dat er nooit genoeg tijd is om alles te doen. Een pijnlijke vaststelling waar veel deelnemers aan de ExtraTijdsprogramma’s mee worstelen. Hun hoop is dat ze meer gaan kunnen na een cursus of coaching. En dat is ook zo. Maar daar zit nog steeds een grens op.

Je bent overspoeld met teveel mogelijkheden om je tijd mee te vullen. Controle over je tijd krijgen kan alleen door anders te gaan denken en doen. Je kan alleen maar controle krijgen wanneer je een aantal zaken stopt en meer tijd vult met activiteiten die echt een verschil maken in je leven.

De wet Forced Efficiency: Er is nooit genoeg tijd om alle zaken te doen, maar er is altijd genoeg tijd om de belangrijkste zaken te doen.

Wat, weinig hoe

Het boek vertelt veelal wat je moet doen. Hoe je dat moet doen wordt veelal buiten beschouwing gelaten. We weten allemaal dat we minder in onze mailbox moeten zitten, maar hoe doen we dat dan?

Het is voor mij ook één van de kritieken op dit boek. Begrijp me niet verkeerd. Dit is een extreem goed boek. Geschreven in normale taal, zonder wetenschappelijke uitleg. Toegankelijk als inspiratiebron.

Waarom

De echte reden van Timemanagement volgens Tracy is om genoeg tijd vrij te kunnen maken om de belangrijkste zaken te kunnen doen en tijd te spenderen met de mensen die je graag ziet.

Gewoonten

Brain Tracy legt heel veel nadruk op het hebben van goede gewoonten.

Your success in life is the sum of your habits. – B Tracy

Een van de gewoonten is het starten en beëindigen van projecten. Hoe je dat jezelf aanleert wanneer het nog niet in je DNA zit is een ander paar mouwen.

Andere samenvatting op de boekenplank.

Pin It on Pinterest

Share This