Selecteer een pagina

coaching

Coaching

1 op 1 Coaching

Soms heb je een extra duwtje in de rug nodig om een stap te zetten. Soms heb net dat tikkeltje meer aansprakelijkheid nodig om de ingeslagen weg vol te houden.

Het extratijds team heeft een beperkte capaciteit voorzien doorheen het jaar om een gelimiteerd aantal kenniswerkers heel individueel te begeleiden.

Van Reactief opnieuw naar Proactief

Reactieve mode

Je hebt een todo lijst en een planning gemaakt. Het is nog niet eens maandagmiddag en je twijfelt nu al of er wel iets van je todo lijst geschrapt zal worden deze week.

Je hebt al een pak zaken die je kan bijschrijven op je lijst, maar nog niets doorstreept. Het dringende is voor de zoveelste keer het belangrijke aan het wegduwen. Je bent opnieuw in een reactieve mode geraakt.
Pas wanneer het belangrijke ook dringend wordt, zal je het noodgedwongen doen. Dat voelt niet aan als vrijheid.

Mix

Stel je eens voor dat je een constructieve mix hebt tussen proactief en reactief werk. Dat je een deel van je week hebt om het belangrijke te doen (zonder dat het dringend hoeft te worden) en dat een deel van je week (liefst zo klein mogelijk) gespendeerd wordt aan het behandelen van het laatste en het luidste.

Reactieve mode

De methodiek die we gebruiken om onze week te plannen en om dit plan gedurende de week a-jour te houden is niet afgestemd op ons brein.

We werken tegen ons brein in, in plaats van met ons brein mee. We plannen onze week op een manier die niet bestand is tegen de realiteit.

Daarboven op tuimelen we onmiddellijk bij de start van de week in een reactieve mode.

We starten onze week in onze inbox en beginnen te reageren op de emails die in het weekend zijn binnengekomen.
Waarom zouden we nog plannen?

Design en default

sweetspotReactief en proactief, dringend en belangrijk je moet het allemaal managen. De methodiek die je gebruikte heeft een upgrade nodig. Een volgende versie van je operating system.

Tijd is zoals geld. Als je meer uitgeeft dan je ontvangt, kom je in de problemen. Tuurlijk kan je extra geld lenen. En er is meer dan genoeg geld. Er wordt zelfs aan de lopende band gedrukt.

Elke week krijg je echter slechts 168 uren. Dat zijn 672 kwartieren in een gehele week. En dat is het. Smeken, dreigen,… geen uur meer. (Ja, er is één week per jaar die 169 uren heeft)

Dave Ramsay een geldcoach heeft de uitspraak: Spend your money on paper, before you spend it.

Met je tijd is dat nog belangrijker. Wil je niet langer dat het dringende steeds het belangrijke wegduwt? Dan kan je niet anders dan je 168 uur elke week plannen. En niet in je hoofd. Op papier, whiteboard, digitaal of desnoods op je arm. Maakt niks uit, zolang het maar niet in je hoofd is.

De sleutel om zowel proactief en reactief werk te managen is T.E.A.M- management.

Om deze aanpak in je gedrag te krijgen hebben we een specifiek protocol ontworpen.

Met ons beproefd protocol garanderen we je extratijd.

Pierre De Cannière Cluster Manager Qualification & Retail HR Belgium BMW Group november 13, 2015

… twee dagen coaching en opvolging… Was het time management of outlook voor gevorderden? Neen, eerder een gepersonaliseerde aanpak om orde en structuur aan te brengen en hierdoor goeie antwoorden te geven op lastige vragen. Hoe word ik niet elke keer weer opnieuw ingesneeuwd in de veelheid van impulsen, vragen, eisen, plannen en beperkingen die het dagelijks leven lastig kunnen maken. En Johan die u met zachte dwang niet loslaat.

Vraag Tamira meer informatie.

Pin It on Pinterest

Share This