Selecteer een pagina

Als je moe bent in je hoofd, neem je minder goede beslissingen. In de podcast van vandaag hebben Johan en Steven het over hoe je betere beslissingen neemt door onder andere moeheid tegen te gaan.

Shownotes

Als je moe bent in je hoofd, neem je minder goede beslissingen. In de podcast van vandaag hebben Johan en Steven het over hoe je betere beslissingen neemt door onder andere moeheid tegen te gaan.

Een van de beste methodes om energie te besparen, is het vermijden van beslissingen. Hierbij hoort een goede to-do lijst. Zoek per week een ideaal moment uit op uw lijst bij te werken. Probeer de verzamelde informatie op zo min mogelijk plekken op te slaan. Dit kost enkel tijd.

Ook op internet is veel tijd te winnen. Begin simpel door tijdens het schrijven de spellingscontrole uit te zetten. Wat verder gaan, kun je doen door het internet uit te zetten tijdens het werken, om zo te voorkomen dat je dingen gaat opzoeken.

Enkele opvallende uitspraken:

  • Probeer te achterhalen welke activiteiten voor u het meeste mentale energie kosten
  • Als uw energie opraakt, probeer dan niet over te gaan op het lezen van uw inbox.
  • Zoek wat kleine taken uit, die weinig energie kosten. Dit geeft u een goed gevoel en hierdoor kan de energie weer vergroot worden.
  • Door de CNS-app te gebruiken, krijgt u meer inzicht in de staat van u zenuwstelsel.
  • Veel mensen hebben ‘s ochtends de meeste energie, test het eens wat voor u het tijdstip is waarop u het meeste energie heeft.
  • Schakel de push berichten uit, deze zorgen voor ontzettend veel afleiding. Het negeren kost energie en het niet negeren kost tijd.
  •  Instrueer uw mogelijke assistent goed, wat hij of zij aan informatie mag doorgeven aan jou.

De genoemde links:

  • Extratijd.be/stappenplan, om je aan te melden voor de cursus “Doelen halen in 91 dagen”. Hier heb je de keuze uit een aantal programma’s. In die programma’s is accountability een groot thema, als je hier niet klaar voor bent, meld je dan niet aan. Het bestaat uit 31 stappen, zodat we gemakkelijk kunnen bijsturen. 1 december start het programma, tot 13 november is er sprake van een vroegboekkorting van 15% voor de luisteraars van de podcast.
  • Extratijd.be/master-your-habits-2 hierin leer je 10 krachten die je helpen of tegenwerken om je gedrag te veranderen. Meld je snel aan voor de cursus.
  • The paradox of choice

De vorige aflevering in deze podcast ging over motivatie.

Wekelijks is een nieuwe aflevering direct te beluisteren. Abonneer op deze podcast via

Pin It on Pinterest

Share This