Selecteer een pagina

Overkomt het je ook dat er na een conferentie heel wat extra op je bord ligt? Extra inzichten horen, is een begin. Ze daarna implementeren kan moeilijker zijn.

Uitzonderlijk

De 99U-conferentie is een uitzonderlijk event. De focus ligt namelijk op het uitvoeren van ideeën in plaats van ze te bedenken, maar dat wil niet zeggen dat alle inzichten makkelijk in de praktijk te brengen zijn.

Dit jaar ging de 99U-conferentie voor de vijfde maal door in New York. 19 sprekers, 8 studiosessies, 6 masters classes, 4 nieuwe Coolhunting video’s en de Alva Award. Dat levert een pak inzichten op om in de praktijk te zetten. En het leverde ook zeven nieuwe boeken op. En drie extra boeken op de Amazon wish list. (een incubatielijst voor te kopen boeken).

Een deel van het goud van de conferentie vind je in de volgende alinea’s.

Critici

Voorzie een plaats voor de critici. Wanneer je iets doet, zullen er altijd critici zijn. Dat is de raad van Brené Brown. Toon je kwetsbaarheid en durf. Feedback van zij die niet in de arena staan is goed om naar te luisteren, maar waardeloos om naar te acteren volgens Brené.

Passie

Cal Newport maakt splinters van de raad : Volg je passie en je wordt gelukkig. Passie komt nadat je hard werk geleverd hebt om geweldig te zijn in iets waardevol. Wat je doet is minder belangrijk dan hoe je het doet.
Passie is niet de motor. Het is een bijeffect dat ontstaat wanneer je goed wordt en meer controle hebt over wat je doet.

Contra-intuïtieve raad welke Cal ondersteunt door een video van Steve Jobs. Je zag misschien zijn speech bij Stanford University. In deze maakt Steve Jobs een appel om je passie te volgen. Cals advies : Doe niet wat Jobs zei, doe wat hij deed. Newports boek ‘So good that they can’t ignore You’ staat op de leeslijst.

Gewoonten

Gretchen Rubin en A.J. Jacobs braken beiden een lans voor gewoonten. Jacobs doet vreemde experimenten (een jaar leven volgens de regels van de bijbel – letterlijk) en Rubin is bestseller auteur over geluk. Gretchen noemt gewoonten de prequel voor geluk. Kleine experimenten om je gewoonten te veranderen is één van de betere manieren om met (gewenste) veranderingen om te gaan.

Heidi Grant Halvorson deed één van de zes masterclasses. Thema was mindset en hoe het je gedrag verandert. Ze benoemde twee mindsets. De ‘be good’ en ‘get better’ mindset bepalen je vooruitgang. Met de ‘be good’ mindset wil je juist zijn, de ‘get  better’ wil je vooruitgang boeken. Eén van de twee mindsets is je dominante mindset.

De ‘Get better’ mindset helpt je om meer vooruitgang te boeken en geeft je minder stress.

Eén manier om de ‘Get better’ mindset te krijgen is je taalgebruik te veranderen. De woorden ‘verbeteren’, ‘ontwikkelen’, ‘vooruitgang boeken’ helpen om je
doelen te omschrijven in een ‘Get better’ manier.  ‘Je tijd productief beheren’ wordt dan ‘Verbeteren van je time management vaardigheden’.

Klusjes

Taskrabitt is een platform dat mensen verbindt die taken willen doen en mensen die taken hebben om te doen. Cool concept.
Je bent bevoorbeeld goed in het in elkaar draaien van Ikea kastjes en je wil dat voor anderen doen.  Je kan je dan registreren als een Taskrabbit. En daar een cent mee verdienen.

Leah Busque heeft vijf lessen geleerd bij het ontwikkelen van Taskrabbit.

  1. Vertel je idee aan zoveel mogelijk mensen
  2. Verzamel een team rondom je dat jou ondersteunt
  3. Zorg voor Big Hairy Audacious Goals en doe kleine stapjes
  4. Ship : wat is de kleinste test die je kan doen.
  5. Love what you do

Deze vijf lessen zijn tevens goed advies ook om je todo meesterschap te verbeteren.

De Alva-Award werd dit jaar gegeven aan Sebastien Thrun. Thrun omschrijft zichzelf niet als een uitvinder maar als een uitvoerder van andermans ideeën. Hij is degene het onderzoek van Google naar de zelfrijdende auto leidde.

Zijn conclusie is:  “De vooruitgang van het onderzoek gebeurde in de jaren dat er iets gedaan werd, niet in de jaren dat er over gepraat werd.

Zijn advies: ‘Build, fail, improve and repeat.’

Final words

Scott Belsky’s team is de drijvende kracht achter de conferentie.  Scott sloot de conferentie af met een aantal beschouwingen.

Deze is een mooie: “To be done is to die”.

Daarom dat we een grote incubatielijst hebben.

Pin It on Pinterest

Share This