Selecteer een pagina

Laten we stoppen met rond de pot te draaien. Wanneer je een beetje in elkaar zit zoals ik zelf, heb je altijd te weinig middelen om alles te doen wat je graag wil doen. Of dat nu over Time, Energy, Attention en/of Money (T.E.A.M.®) gaat.

Jij en ik hebben altijd minstens één van deze beperkte middelen tekort om alle onze dromen te realiseren. Dat is de reden waarom mijn incubatielijst en bucketlijst behoorlijk groot is.
Met alle inspanningen die ik al gedaan heb, om productiever en effectiever te worden, heb ik nog steeds te weinig middelen. In momenten van twijfel komt er een stem naar boven die zegt, laat dat productiviteitsgedoe toch allemaal los.

Dan blijf ik die Gremlin in mijn hoofd er aan herinneren dat vooruitgang veel beter is dan perfectie. Anders zou ik terugvallen naar mijn oude gedrag. Het proberen te halen met harder werken. Wat trouwens ook niet structureel werkte.

Vooruitgang

De vooruitgang of de waarde van je inspanningen ondervinden en zien, is belangrijk. Het voedt je goesting om nog meer vooruitgang te bekomen. Een zelfversterkende cyclus!

En het helpt je wanneer je eens een minder moment hebt. Dat doet het in ieder geval bij mij.

Startpunt

Verbetering vergeten we makkelijk. Ons brein lijkt ons startpunt makkelijk te vergeten. Onze verbeteringen wordt normaal.

Wanneer je een grotere televisie hebt, kun je na een aantal maanden dat kleine scherm nog moeilijk voorstellen.

Het is goed dat we ons brein aan deze vooruitgang herinneren.

Voordelen

Bij ExtraTijd gaan we er van uit dat jij als individu de sleutel bent om productiever en effectiever te worden. En dat betekent dat je zal groeien.

Je groeit als individu wanneer je meer resultaat ondervindt van je beperkte middelen. Meer resultaat met (minder) T.E.A.M.® is verhoogde productiviteit. En natuurlijk heeft je team en jouw organisatie daar ook extra voordelen van.

Je team groeit wanneer je collega’s beter met hun T.E.A.M.® omgaan en meer en betere output leveren. Eén en één wordt dan meer dan twee.

Jouw organisatie groeit wanneer teams en individuen groeien.

Productiever worden geeft je een aantal voordelen die bij de start van de verbetering misschien nog voor jou verborgen zijn.

1. Van reactief naar proactief handelen.

Minder en minder geleefd worden. Het geeft je het gevoel dat jij het stuur in handen hebt.

Wanneer je maand na maand iets meer controle krijgt, wordt je gevoel van vrijheid groter. Ons brein heeft gevoel van controle nodig, zodat jij gefocused kan blijven werken.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Praktische, bruikbare tools en tips

Michael Leliaert Account Manager Alliacta november 11, 2015

Ik was al even aan de slag met de GTD methode van David Allen; maar ik miste enkele praktische, bruikbare tools & tips om dit systeem correct toe te passen. Verder werkte het systeem ook niet helemaal voor mij persoonlijk, maar door de aanpassingen die Johan aanbracht, verwacht ik een veel hogere slaagkans. Dit geeft me opnieuw goede moed om mijn todo lijsten terug op orde te krijgen, met als doelstelling een leeg hoofd, het correct ordenen van prioriteiten en het veranderen van reactief naar proactief handelen. De workshop beperkt zich niet tot het uitleggen van een methode, maar behandelt verschillende aspecten van focus management op een interactieve manier.

2. De rust op mijn werk is verbazingwekkend

Ken je het gevoel van mentale ‘rust’? Misschien maakt je dat onrustig, omdat je denkt aan de stilte voor de storm.

Weten dat je alles mag loslaten zonder dat je dingen kwijt bent of vergeet is zo zalig. Die rust in je hoofd en je werk, geeft je ruimte om een bijkomende projecten om aan je productiviteit te werken op je lijst te zetten.

Dat maakt de volgende storm minder erg.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Rust door het opzetten van een systeem

Mirjam Koudijzer Business Manager Professional Services Cegeka november 11, 2015

Johan, op één of andere manier weet jij je publiek (mij toch) te inspireren.
Wat mij vooral bij blijft is dat het fijn is om ‘door’ je lijsten, de dingen in je hoofd te kunnen los laten. Ik ben idd ook gechoqueerd met hoeveel projecten ik tegelijkertijd bezig ben. Jeses zeg. J Maar zo fijn om nu ergens ‘rust’ te vinden in het ‘systeem’ wat ik opzette.

3. Het gevoel hebben alles zowel werk als privé onder controle/overzicht te hebben.

Wanneer je prioriteiten wil maken, heb je overzicht nodig. Je brein slaagt er niet in om dat overzicht te produceren, zonder een elegant betrouwbaar systeem.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Tijdperk MYT geboren

Kenny Steyaert Project Engineer Electricity & Instrumentation Indaver nv november 11, 2015

Tijdens de opleiding MYT (Master your todo list) op 6 november bij Indaver had je vermeld dat je graag feedback krijgt over de sessie.
Wel, nu ik op het einde van de week wat tijd over heb, is het de ideale moment daarvoor. Ik zal beginnen bij het begin, de dag na die sessie van 6/11/12 Lees verder

4. Mijn collega’s merken in ieder geval een verschil!

Wanneer je meer controle en overzicht hebt, is het makkelijker om je beloften na te komen. Tegelijkertijd is het makkelijker om ook de beloften van de anderen aan jou op te volgen.

En.…dat wordt opgemerkt.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Bedankt voor de extra tijd

Domien Claeys Manager Accountancy
Accountant – Belastingconsulent Vandelanotte november 11, 2015

Na je workshop een 6 tal maand geleden onmiddellijk een ganse zondag besteed aan het opzetten van mijn MYT. 
De eerste dagen/weken mezelf verplicht om alles wat in mijn inboxen binnenkwam door het schema te duwen.
Deze handeling werd zeer snel een gewoonte!
Mijn MYT-systeem is al een beetje ‘geevolueert/gepersonaliseerd’ tijdens deze 6 maand. 
Ik ben op vandaag nog meer overtuigd van de door u, met zo veel enthousiame, verkondigde manier van werken.
Ik heb reeds menig collega, die zich vooral ergeren aan mijn ‘wachten op lijstje’, proberen overtuigen van het volgen van één van je workshops.
Johan, Bedankt voor de extra tijd!!

5. Algemene levenskwaliteit verbeterd.

Extra tijd in je leven en je werk, moet tot iets leiden. Juist? Wanneer dat extra leven in je tijd wordt, is blijheid en vrijheid je deel.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Algemene levenskwaliteit verbeterd

Ir. Yentl Swolfs PhD in Materials Engineering KU Leuven november 11, 2015

Ik heb twee jaar geleden een workshop van jou gevolgd bij Leuven Inc en heb me toen ook ingeschreven op je nieuwsbrief. Ik wil je met deze email even bedanken voor de veranderingen die ik, dankzij jou, heb aangebracht in mijn leven. Ik heb zeer veel opgestoken van jouw workshop en nieuwsbrieven en lees veel van de boeken die je aanraadt. Ze hebben niet alleen mijn time en priority management vaardigheden verbeterd, maar ze hebben ook mijn algemene levenskwaliteit verbeterd. Ik kan je daarvoor niet genoeg bedanken.

6. Je team ziet een leider die het overzicht bewaart en er voor hen is.

Wie wil je volgen? Iemand die je het gevoel geeft dat het schip stuurloos is, of iemand die overzicht en controle heeft?

Je medewerkers zien ook de transformatie wanneer je productiever wordt.

 • Facebook
 • Twitter
 • Google+
 • Pinterest

Aangeleerde technieken toe te passen

Niko Mollen Operations Supervisor - METALLO-CHIMIQUE N.V. maart 31, 2016

Deze cursus is super als je net zoals ik een agenda hebt die overloopt. Johan leert je om op de eerste plaats structuur te creëren en uw prioriteiten te stellen. In vele gevallen ben jezelf diegene die dit kan, ieder twijfelt er echter aan en heeft elke dag wel een andere brand om te blussen. Lees verder

Productiever zijn heeft echter ook 1 groot nadeel.

En dat nadeel is dat je meer kan. Wanneer je 30 percent productiever wordt, kan je meer zaken op je bord (laten) leggen. En dat is een uitdaging wanneer je enthousiast bent, een harde werker bent en/of moeite hebt met het gevaarlijkste woord voor je effectiviteit.

En dat is Ja zeggen. Maar dat wist je al, he?

Pin It on Pinterest

Share This